Blogs

op

Bon dia! Mijn naam is Romy Schmitt. Ik ben 22 jaar en één van de drie nieuwe stagiaires van Bo Curaçao. Voor een periode van vijf maanden help ik jullie mee in de zoektocht naar een onvergetelijke stage op het eiland. Ook zullen jullie mij zien op de verschillende social media kanalen van Bo Curaçao waarin ik jou samen met Jette en Julia een beeld geef van het veelzijdige studentenleven.

op

Het avontuur is begonnen! Twee weken geleden ben ik aangekomen op dit prachtige eiland, Curaçao. Afgelopen zomer heb ik de studie Creative Marketing and Sales afgerond. Toen ik deze kans kreeg, om ervaring op te doen in het buitenland, kon ik dat niet aan mij voorbij laten gaan. Na twee weken op dit eiland, voelt dit al aan als thuis. De sfeer, de mooie stranden, de mensen en natuurlijk Bo Curacao zorgen ervoor dat de tijd voorbij vliegt. Dit wordt een avontuur om nooit te vergeten!

op

UPDATE 12 augustus 2021
Op het moment van schrijven is er weer een persconferentie geweest op Curaçao. Door de stijging in besmettingen vullen de IC bedden zich ook weer langzaam in het ziekenhuis. Omdat het eiland maar 1 ziekenhuis heeft kan er niet meer ruimte worden gecreëerd dan er nu is. Hierdoor is er ook minder ruimte voor reguliere zorg, personeels te kort en dit betekend dus weer dat de maatregelen weer aangescherpt worden voor in ieder geval 3 weken. Hier een korte samenvatting van de maatregelen van 13 augustus: avondklok van 24.00 tot 04.30. Niet meer dan 100 bezoekers per activiteit toegestaan. Dansen en harde muziek is daarbij niet toegestaan. Ook voor beachclubs geldt een maximum van 100 bezoekers. Er moet dan wel 2 meter afstand gehouden worden, er mag niet gedanst worden, geen harde muziek en alle bezoekers moeten geregistreerd worden.Op boten zijn ook maximaal 100 personen toegestaan, mits de boot deze ruimte biedt. Bij betreden van winkels en is het dragen van een mondkapje verplicht. 11 Augustus lagen er 34 in het ziekenhuis, waarvan 16 op de IC. Het totaal aantal actieve cases op het moment van schrijven op Curaçao zijn 633. De afgelopen dagen is het aantal actieve besmettingen tussen de 550 en 630. Op het moment van schrijven zijn er 84.083 volledig gevaccineerd.

Mocht je nog meer vragen hebben over de huidige maatregelen bezoek dan Gobiernu.cw, Paradise FM of neem contact met ons op.

Bekijk ook onze speciale voorwaarden: blog: speciale COVID-19 voorwaarden.

op

Mijn naam is Charlotte ten Haave, ik ben 19 jaar oud en de nieuwe stagiaire bij Bo Curaçao. Ik studeer International Business Management in Amsterdam. Ik woon nu nog in Eemnes, met mijn moeder en zusjes. Maar
wanneer ik terugkom vanuit Curaçao zal ik permanent naar Amsterdam verhuizen.

op

Benieuwd hoe een weekend van een student op Curaçao eruit ziet? In deze vlog neem ik jullie mee in mijn weekend. Zo valt de happy hour op Mambo Beach natuurlijk niet te missen. Elke vrijdagavond zijn de meeste studenten op het eiland hier te vinden. De happy hour is de perfecte plek om andere studenten te ontmoeten en vrienden van het eiland weer tegen te komen. Vaak gaan we na de happy hour door naar een restaurantje of trukki pan om wat te eten. Bij Mambo Beach zijn er verschillende restaurants te vinden waar je een lekker hapje kunt eten. Zo kwamen wij bij El Grill & Mexicano terecht waar je gezellig kan zitten met een grote groep.

op

Via onze social media kanalen merkten we dat er veel vragen kwamen vanuit studenten die graag stage willen lopen op Curaçao. Hierdoor zijn we op het idee gekomen om een Q&A te organiseren waarbij studenten uit Casa de Palmera: Jelle, Bas, Nova en Fiene vragen beantwoorden. Via Instagram konden studenten vragen doorsturen en zo hebben wij geprobeerd alle vragen te beantwoorden in de video.