Vlog 10: Lockdown in studentenhuis Casa de Palmera - Bo Curaçao

op

Op dit moment is Curacao in lockdown. Deze lockdown is ingegaan op 24 maart. Door de lockdown kunnen wij als studentenhuis natuurlijk geen feestjes buiten huis organiseren, dus we proberen het zo leuk mogelijk te maken in Casa de Palmera zelf en dan lukt goed! Het is super leuk dat iedereen altijd thuis is en je leert je huisgenoten nog beter kennen in deze periode.

Thuis stage lopen
Vanwege de lockdown is het helaas niet meer mogelijk om stage te lopen op kantoor. Gelukkig is er in Casa de Palmera genoeg plek voor iedereen om thuis aan stage te gaan.

Paasweekend in Casa de Palmera
Het paasweekend in Casa de Palmera was super! Bijna iedereen was vier dagen vrij en we hebben dus vooral veel aan het zwembad gelegen. Eerste paasdag hebben we met het huis een leuke planning gemaakt. Eerst gingen wij met zijn allen ontbijten. Iedereen had een ontbijtbox bestelt bij De Buurvrouw en deze werden gebracht in de ochtend. Iedereen had een croissantje, broodjes, kaas, ham, ei, jam en een toetje. Dit ontbijt hebben we met zen allen gegeten aan de grote picknicktafel.

Samen koken
Een voordeel aan de lockdown op Curacao is dat iedereen altijd thuis eet. En iedereen moet dus ook koken. Wij koken vaak taco’s, quinoa, couscous, wraps, pasta’s, nasi enzovoort.

Hoe vermaken we ons in studentenhuis Casa de Palmera
We hebben veel manieren gevonden om ons te vermaken in het studentenhuis Casa de Palmera. Maurits en Bas hebben bijvoorbeeld een drankspel gemaakt: zuipeneren. Hier ga je in teams dobbelen en kom je terecht op vakjes. Ieder vakje is een opdracht. Ook hebben we een net gekocht voor in het zwembad, zodat we kunnen volleyballen. Dit doen we bijna elke dag als iedereen klaar is met stage. Ook hebben we een yogamatje veranderd in beerpong, zo kunnen we in het zwembad beerpongen.

Bekijk hier de vlog:

Wil je meer video's zien? Bekijk dan de vlog van Nova.