Vlog: Schietles bij Elhage

op

Afgelopen zaterdag zijn de studenten van ons studentenhuis gaan schieten op de schietbaan van El Hage. El Hage is een van de oudste en tevens meest vertrouwde schietbanen op het eiland. Via Bo Curacao konden de studenten zich inschrijven om voor een leuke prijs te schieten met meerdere handguns, riffles en een shotgun! Onze student Max neemt jullie mee op deze mooie dag door middel van zijn derde vlog.

Door de hoeveelheid aanmeldingen is de groep van in totaal 27 studenten opgesplitst in drie verschillende groepen. Elke groep bestond uit 9 man die zichzelf moesten gaan bewijzen met drie verschillende geweren. In de eerste groep had Rodney gewonnen met maar liefs 200 punten, dit wou de tweede groep met daarin onze stagiair natuurlijk verbeteren.

**#Proefschieten# **
Op het begin van het event leert iedereen eerst hoe je een handpistool vast moet houden en daarnaast hoe je moet richten en schieten. Dit lijkt misschien heel zelfsprekend maar de studenten gaven aan dat dit lastiger is dan je denkt. Dit word al snel duidelijk als je de vlog kijkt aangezien onze stagiair Max bijna alles mis schiet van nog geen vijf meter afstand.

#Ronde 1: Handguns#
In de eerste ronde mochten Dannick, Max en Jasper het spits afbijten door eerst te gaan. Jasper heeft iedereen erg verast en school 90/100 punten raak, alle hoop om Rodney te verslaan was op hem gevestigd. Het is de kunst om een handgun heel relaxt vast te houden en niet alleen je vinger te bewegen wanneer je je schot hebt opgelijnd. Een goede techniek hierin is om goed op je ademhaling te letten en de trigger al half ingedrukt te hebben wanneer je wilt gaan schieten. Onze Max had helaas in deze ronde maar 40 punten, zelfs na alle goede tips van Manoek en Patrick.

#Ronde 2: Riffles#
Wanneer de studenten door gingen naar de tweede ronde zat er al erg veel conqurentie strijd in de groep. Iedereen wilde winnen. Met een riffle schieten brengt een hele andere techniek met zich mee, en werd over het algemeen als moeilijker ervaren door de studenten. Wel grappig dat Max hier er dan wel weer uitschoot. Hij schoot meerdere keren in de roos! Jasper had in deze ronde wel meer mogen raken en raakte dus zijn koppositie kwijt aan Alex. Op dit moment werd het opeens pijnlijk duidelijk dat hij in het leger had gezeten, en daardoor een voorsprong had.

#Ronde 3: Shotgun#
Voor de laatste ronde hadden de studenten 2 shotgun kogels om zichzelf te bewijzen. Op een afstand van 20 meter probeerde de groep om 2 metalen platen te raken. Bijna alle studenten raakte de platen, op een iemand na. Max raakte er maar één.

#De uitslag#
Uiteindelijk is afgelopen zaterdag Alex eerste geworden, Jasper volgde op de tweede plek en Dennis op drie. Onze eigen stagiair Max viel net buiten de prijzen maar kijk terug op een super leuke dag!

Bekijk hier de vlog:

Voor meer video's ga ook naar de vlog een doorsnee weekend.