Studenten aan het woord: Joyce

op

Bon dia,

Mijn naam is Joyce en ik ben derdejaars Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik loop mijn oriënterende stage van vijf maanden op dit prachtige eiland bij een foto- en filmproductiebedrijf met haar eigen castingbureau.
Je zal vast denken: “Wat doen zij en wat heeft dat met Bedrijfskunde te maken?” Dat denken meer mensen. Maar bij mijn stagebedrijf produceren we onder andere fotoshoots en commercials en regelen we álles wat hierbij komt kijken. Het regelen past binnen de opleiding en zo kreeg ik een GO om eind augustus 2018 naar Curaçao te vertrekken om hele mooie ervaringen en herinneringen te mogen maken.

Stage
Bij aankomst voelde ik me hier gelijk thuis en ook bij mijn stagebedrijf werd ik met open armen ontvangen. We zijn professioneel, informeel en gezelligheid is ook belangrijk. De werkzaamheden zijn nooit saai en geen dag is dan ook hetzelfde. Ik houd me op kantoor vooral bezig met het castingbestand en het verder voorbereiden van de producties. Op een productie is het hard werken om een mooi eindresultaat neer te zetten.
Ook met een productie is geen één hetzelfde. Soms sta ik broodjes te smeren voor de crew, race ik naar een supermarkt om een watermeloen te halen voor de foto of maak een praatje met de modellen. Voorop staat dat alles in goede banen wordt geleid en alles soepel verloopt. Ik heb nu, na twee maanden al super veel geleerd en dit zal de komende periode alleen nog maar meer worden.

Wonen en vrije tijd
Het huis waar ik woon is lekker centraal gelegen en bestaat uit vijftien slaapkamers. Momenteel wonen we met z’n twaalven wat een drukke bende is en in het begin is dit ook zeker wennen. Het leuke ervan om met zoveel mensen te wonen, is dat er altijd wel mensen thuis zijn ’s avonds.

Op mijn vrije dagen ga ik met huisgenoten graag de mooie strandjes bezoeken, want dat zijn er namelijk veel op Curaçao! Elk weekend ontdekken we weer een ander strand en de één is nog mooier dan de ander. De zaterdagavonden worden doorgebracht bij Zanzibar en aansluitend gaan we naar Mojito’s. Ook op de andere avonden vervelen we ons nooit, want er zijn veel happy hours en elke dag is er weer een ander feestje waar wel stagiaires te vinden zijn.

joyce1

Aanraders
Wat ik ook zou aanraden, is om hier voor je PADI te gaan en veel mooie duiken te gaan maken. Laatst zijn we met een aantal huisgenoten naar Sheta Boca geweest wat prachtig is en ook echt de moeite waard. Met een aantal andere stagiaires volgen we regelmatig een bootcamp- of een dansles. Daarnaast hebben we ook tickets geboekt om een weekend naar Bonaire te gaan. Het schijnt een heel mooi eiland te zijn en echt de moeite waard om hierheen te gaan.

De komende drie maanden die ik hier nog zit, wil ik nog Klein Curaçao bezoeken, de Christoffelberg beklimmen, naar de Blauwe Kamer, de view bij Westpunt bekijken, nog meer stranden te bezoeken en natuurlijk mijn ouders die over een aantal dagen op bezoek komen en ik ze een tour van het eiland kan geven.

joyce2

Lezen over Marije haar ervaring op Curacao?