Bellen en internetten op Curaçao

op

Je komt op aan Curaçao om stage te lopen, je wilt dan mobiel bereikbaar blijven en vooral online kunnen wanneer jou dat uitkomt, maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Wij leggen je uit hoe de mobiele data op Curaçao werkt, wat het kost en hoe je met wifi op Curaçao al heel ver komt.

Curaçaos prepaid simkaart
Je kunt je eigen mobiel blijven gebruiken op Curaçao. Veel studenten behouden hun Nederlandse nummer en gebruiken de WiFi die beschikbaar is bij de vele strandtentjes, supermarkten en de woning waar ze in verblijven. Wat ook veel studenten doen is een Curaçaos prepaid simkaart aanschaffen, bij verschillende supermarkten en tankstations kan je dan beltegoed halen. Zo kan je bellen op Curaçao en eventueel een internet bundel aanschaffen. Het is super eenvoudig om een simkaart te kopen op Curaçao. Je Nederlandse simkaart en NL mobiele telefoonnummer is dus even niet beschikbaar voor belletjes, maar je WhatsApp etc blijft allemaal gekoppeld met je NL-nummer (indien gewenst).

Waar koop ik een simkaart op Curaçao?
Een simkaart kan in de meeste supermarkten, pompstations of de gevestigde winkel(s) van UTS/ Digicel gekocht worden. Het snelste is vaak in de supermarkt, aan de balie kan je er eentje aanschaffen en beltegoed kopen zodat het direct werkt.

Internetbundel op Curaçao
Mobiele data op Curaçao werkt tegenwoordig prima met een prepaidkaart, je ontvangt gewoon 4G/ LTE-internet. Mobiel internet is dus ook al jaren niet meer weg te denken op het eiland. Per provider kan je zelf kiezen voor welke periode je graag een internetbundel aanschaft en hoeveel data. Wat kost nou een mobiele internetbundel op Curaçao? Het verschilt per provider, je kan kiezen tussen een (uts) Chippie dataplan of een dataplan van Digicel. De kosten per liggen tussen de 30 en 60 ANG per maand, afhankelijk hoeveel data je kiest.

Bellen via Whatsapp
Je beltegoed gaat er echt aan als je continu gewoon gaat bellen, ook dus naar de lokale nummers. Gek inderdaad, maar heel makkelijk op te lossen. Bel lekker via je databundel of de wifi, dus zorg dat je via whatsapp kan bellen. Het is daar vrij standaard dit te doen en werkt helemaal prima.

Bellen via Skype
Skype kan je ook nog altijd gebruiken, maar doe dit vooral als je bijvoorbeeld graag op je Nederlandse telefoon bereikbaar wilt blijven en je een Curaçaose simkaart gebruikt. Zo kan je altijd beltegoed op je Skypeaccount zetten en je Nederlandse nummer door laten zetten naar je Skypenummer die je moet aanschaffen. Als iemand je dan belt op je Nederlandse nummer word je gebeld via je Skypeaccount (app). En verder kan je dus volledig gebruik maken van je lokale simkaart. En bellen naar Nederland kan je dan ook via de Skype app doen, dit is een stuk goedkoper en werkt erg makkelijk. Stel het dan ook zo in dat je Nederlandse nummer zichtbaar is als je belt en niet je Skypenummer.

Kortom met wifi of een Curaçaos prepaid simkaart kom je al een heel eind op Curaçao. Je kunt gewoon lekker je eigen simkaart blijven gebruiken, bellen via whatsapp of je schaft gemakkelijk een lokale simkaart aan.

Wil meer tips lezen om je voor te bereiden voor je stagetijd op Curaçao? Klik dan hier