Carnaval op Curacao, muziek, kleur en genot!

op

Mocht je het geluk hebben om tijdens Carnaval (februari - maart) op Curacao te zijn, maak jij het tofste 'event' van Curacao mee. Maar wat is Carnaval nou eigenlijk?

Oorsprong Carnaval
Van oorsprong is Carnaval een katholiek feest, welke 40 dagen voor Pasen gevierd werd. Met Carnaval werd namelijk het begin van het vasten gevierd. Waarbij het één groot eetfestijn was, zodat het vasten goed ‘overleefd’ kon worden. Wat het woord Carnaval precies betekent is nooit bevestigd, maar er wordt gesuggereerd dat het afkomstig is van de twee Latijnse woorden ‘carne’ (vlees) en ‘vale’ (vaarwel). Nog niet zo gek bedacht toch? Vandaag de dag wordt Carnaval bijna overal ter wereld gevierd. Inmiddels zijn deze vieringen grote op zichzelf staande evenementen geworden. Zo ook voor Curaçao!

Carnaval op Curaçao is een enorme nationale en culturele manifestatie op het eiland, als een resultaat van de geschiedenis van Curaçao. Als onderdeel van de Nederlandse Antillen maakte het Carnaval op het eiland verschillende ontwikkelingen door. Halverwege de twintigste eeuw versmolten de tradities van de Nederlandse kolonisten, de Aziatische immigranten, de Creoolse middenklasse en van de Oost-Caribische eilanden welke allemaal hun geschiedenis op het eiland hebben.

Carnaval op Curacao
Het Curaçaose Carnaval is een reeks van geweldige evenementen welke je niet wilt missen. Met Tumba-muziek als de officiële muziekvorm, Calypso festivals, schoonheidsverkiezingen, vele feesten, straatparades en de media-aandacht voor ieder Carnavals evenement, is het feest zonder twijfel een unieke ervaring die Curaçao graag wil delen met de rest van de wereld. Het is een periode met eten in overvloed, muziek, kleur en genot welke je als toeschouwer niet wilt missen. Jaarlijks trekt dit evenement tienduizenden bezoekers.

De precieze datum van Carnaval en de parades verschilt (eind februari - begin maart). De belangrijkste dag is de zondag (10:00-18:00), de dag van de ‘hoofd parade – Gran Marcha’. En de afscheidsparade de dinsdag na de Gran Marcha (17:00-24:00).

Waar je moet zijn?
routeDe parade zal starten op de Rooseveltweg (Op de kruising Jan Noordduynweg / Winstonchurchillweg). En zij weg vervolgen naar rotonde Palu Blanku. Dan verder op Schottegatweg West door Marchena, Stoppelweg, Weg naar Welgelegen en Scheidelaar. Vervolgens nemen zij de afslag links naar Roodeweg door de Roodeweg. Dan de afslag rechts richting Hammelbergweg (bij Colón, in de buurt van het Ziekenhuis). En de finish zal zijn op de Pater Eeuwensweg (vlakbij het oude Holiday Beach Hotel & Casino).
Voor meer informatie, klik hier.

Véél plezier stagiaires/stagiairs op Curaçao!

studentencarnaval
dsc_0286
karnaval-korsou-1

Meer lezen over Curacao en onze favoriete plekjes?