Vlog 9: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar week als stagiaire op Curaçao. Op dit moment zit zij alweer op de helft van haar stageperiode. De tijd vliegt voorbij door de leuke dingen die samen ondernomen worden. Deze week gingen de corona versoepelingen in op het eiland. Vanaf nu geldt er geen afstand meer, ook geen beperkt aantal mensen en mag er weer gedanst worden met harde muziek, mits iedereen gevaccineerd is.

Versoepelingen
Op dinsdag gingen de versoepelingen in. Dinsdag is studentenavond bij Bar P. Bar P is een van de weinige uitgaansgelegenheden op het eiland die binnen is. Het was voor iedereen toch weer even wennen om dicht op elkaar te staan in een gesloten ruimte. Iedereen die hier nu als stagiaire is, heeft de versoepelingen in Nederland niet meegekregen en is dus al bijna 2 jaar niet uit geweest. Echt even wennen weer, maar supergezellig!

Voorheen waren er wel al happy hours bij verschillende beachclubs, maar hier mochten nog niet meer dan 100 mensen komen, moest iedereen zitten en mocht er vrijwel geen harde muziek gedraaid worden. Nu kan iedereen met een vaccinatiebewijs weer volledig losgaan bij de happy hours, zonder afstand, zonder stoelen en zonder beperkt aantal mensen. Jette en haar huisgenoten van Casa de Palmera hebben ervan genoten.

Omdat de feestjes ook gewoon doordeweeks zijn en alle stagiaires om 08:30 weer fris en fruitig op kantoor moeten zitten, was het donderdag even tijd voor een rustig avondje. Het weekend stond namelijk alweer bijna voor de deur. Het komt regelmatig voor dat de stroom op Curaçao uitvalt. Dit is soms ook juist wel weer gezellig. Donderdagavond heeft Jette met haar huisgenoten wat spelletjes gespeeld en toen de wifi weer terug was, wat series gekeken. Even bijkomen voor het weekend.

Halloween weekend
Op vrijdag werd er weer gefeest bij Madero. Net zoals woensdag was het weer erg druk en gezellig. Zaterdagochtend hadden de meiden van Casa de Palmera een heerlijk uitgebreid ontbijtje gemaakt: poffertjes, broodjes, worstenbroodjes, fruit en sapjes. Daarna zijn Jette en een aantal andere meiden naar Westpunt gegaan. Eerst naar Kleine Knip, toen naar Grote Knip en op de terugweg langs De Visserij.

Zaterdagavond vond er een Halloween poolparty plaats bij Madero. Het viel mee hoeveel mensen er in het zwembad lagen, maar het feest was wel echt in Halloween thema. Inclusief danseressen, vuurwerk en special effects. Doordat de versoepelingen deze week zijn gekomen, wordt er bij ieder feest wel wat meer uitgepakt. Dat maakt het natuurlijk weer extra leuk.

Zondag overdag vierden Iris en Fiene hun verjaardag in Casa de Palmera. Omdat het, het Halloween weekend is, was het thema vandaag ook weer Halloween. Ook hier was er goed uitgepakt. Het huis was versierd met zwarte en oranje slingers en ballonnen, iedereen had zijn best gedaan voor de outfits en er waren zelfs pompoenen. Een gezellige manier om deze feestweek af te sluiten met elkaar!

Bekijk hier de vlog: