Vlog 12: Stagiaire Romy

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Romy jullie weer mee in haar week als student op Curaçao. Momenteel zit zij al ruim drie maanden op het eiland en is ze over de helft van haar stageperiode. De afgelopen week kreeg zij bezoek vanuit Nederland, namelijk van haar ouders. Samen met hen heeft ze allerlei leuke strandjes, eettentjes en bezienswaardigheden bezocht.

De week met haar ouders begint op donderdag met een rustige dag bij Zanzibar, ’s avonds bezoeken ze Willemstad en genieten ze van een etentje bij Café Wilhelmina Plein. Samen bekijken ze vuurwerk, de Handelskade, de Pontjesbrug en is er door heel de stad livemuziek.

Op vrijdag neemt ze haar ouders mee naar haar favoriete strand Blue Bay. Dit strand behoort bij het gelijknamige resort maar is voor iedereen toegankelijk. Bij de slagbomen van het resort geef je naam en kenteken af en dan mag je doorrijden. Bij Blue Bay zijn fijne strandbedjes aanwezig en er is voldoende schaduw door de vele palmbomen. Qua faciliteiten zijn er een bar, een restaurant en een snackbar. Deze service verlenen zij ook op het strand, hierdoor is het mogelijk om vanaf je strandbedje een koud drankje te bestellen.

Blue Bay is een hele mooie plek om te snorkelen of te duiken, vergeet dan ook zeker je snorkelsetje niet. Daarnaast kun je kano’s en SUP-boarden huren of genieten van een welverdiende massage. Vanaf Blue Bay is het ongeveer een kwartiertje rijden naar de Visserij. Romy en haar ouders gingen na een heerlijke stranddag dan ook meteen door om tijdens zonsondergang verse tonijn, gamba’s en de huisgemaakte knoflooksaus te proeven.

Zaterdag heeft Romy samen met een aantal huisgenoten bij Santa Cruz een kano gehuurd om bij de Blauwe Kamer te komen. De Blauwe Kamer is een unieke plek op Curaçao. Het is een prachtig blauw verlichtte grot die enigszins verstopt ligt en waarbij je een klein stukje onderwater moet zwemmen om ‘m te kunnen bereiken. Het zonlicht kan alleen maar via het heldere water door de onderwater ingang de binnenkant van de grot bereiken. Daardoor is de grot met een blauwe gloed verlicht. ’s Avonds heeft ze bij Pizza Mare op de boulevard van Mambo Beach de dag afgesloten.

Op zondagochtend is ze met haar ouders uitgebreid gaan ontbijten bij Zanzibar, hierna hebben zij een bezoekje gebracht aan Paw Rescue Curaçao. Helaas zijn er op Curaçao veel zwerfhonden, organisaties zoals Paw Rescue vangt honden in nood op, geeft ze een onderdak en probeert ze een liefdevol thuis te geven. In het weekend is het mogelijk om het center te bezoeken om de honden wat liefde te geven en een donatie te doen. Na een bezoekje aan Paw Rescue Curaçao gingen zij door naar Playa Porto Mari om een verkoelende duik in het blauwe water te nemen. ’s Avonds gingen ze eten bij Restaurant Ginger, een Aziatisch restaurant in één van de gezelligste straten van Willemstad: de Nieuwestraat.

Dinsdagavond was er een huisgenootje uit Casa de Iguana jarig, dit werd gevierd doormiddel van een gezamenlijk diner waarbij ieder appartement een eigen gerecht heeft gekookt. Daarna gingen ze door naar Café 40B voor een huisfeest van een ander studentenhuis met het thema Cura zingt Hazes, enorm gezellig!

Woensdag, donderdag en vrijdag genoot Romy samen met haar ouders van een aantal dagen bij Corendon Mangrove Beach Resort. Het resort beschikt over een aantal zwembaden, een privé strand en een waterpark. Ook als je geen gast bent van het hotel, is het mogelijk om er een bezoekje aan te brengen. Je kunt namelijk een dagpas kopen waarbij je van 11:00 tot 17:00 gebruik kunt maken van alle faciliteiten, inclusief onbeperkt eten en drinken. Mangrove Beach Resort is een van de weinige hotels met een waterpark, zeker een bezoekje waard dus! Op vrijdagavond zat de vakantie van haar ouders er helaas alweer op en heeft ze hen afgezet op het vliegveld.

Op zaterdag was er een optreden van Maan bij Cabana Beach. Een groot deel van de studenten was hierbij aanwezig en het was gezellig druk. De komende tijd komen er steeds meer artiesten naar het eiland om er samen met de vele Nederlandse studenten en toeristen, een groot feestje van te maken. De week is weer voorbij gevlogen!

Bekijk hier de vlog:
https://www.youtube.com/watch?v=N5oifmAKGFw&t=495s