Vlog 7: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar week als stagiaire op Curaçao. De week begon met een etentje bij De Visserij. De Visserij is gevestigd in de Piscadera baai en heeft als doel de lokale vissers op Curaçao te steunen. De lokale vissers brengen hun vangsten rechtstreeks naar het restaurant. De menukaart van De Visserij is daarom elke dag anders. Jette heeft heerlijk genoten van de tonijn en garnalen. Iets te veel besteld, maar enorm lekker gegeten voor relatief weinig geld!

Vervoer op Curaçao
Op Curaçao doe je vrijwel alles met de auto. De wegen zijn over het algemeen slecht en beschikken vaak niet over een fietspad en stoep. Daarom moet er ook regelmatig getankt worden. Gelukkig zijn de prijzen hier een stuk lager dan in Nederland en betaal je voor een normale auto ongeveer 60 ANG per volle tank. Dit gaat net iets anders dan in Nederland. Je betaalt hier eerst het aantal gulden dat je wilt tanken en vervolgens kun je voor dat bedrag tanken. Wanneer je te veel betaald hebt, kun je dit bedrag terugvragen.

Omdat iedereen alles met de auto doet, staan er vaak flinke files. Zo ook op woensdag onderweg naar Madero. Daarom besloten Jette en huisgenoot Lars even de auto uit te stappen en een stukje te lopen, zodat ze wanneer de file voorbij zou zijn, weer in konden stappen bij de rest. Tijdens het wandelen werden ze aangesproken en mochten ze achter instappen in een pick-up die hen afzetten bij Madero, nog beter!

Weekend
Het weekend begon met een busfeest voor de verjaardag van huisgenoot Devin. In een oude schoolbus met harde muziek en drankjes worden de studenten van Casa de Palmera door de straten van Willemstad gereden. Zaterdag overdag was het tijd om weer naar Jette’s favoriete weekendspot te gaan, namelijk Papagayo. ’s Avonds vierden ze samen met het hele huis de 21e verjaardag van huisgenoot Eva. Zij werd 21, dus werd dit gevierd met een 21 diner BBQ.

Zondag overdag is Jette met wat meiden van Casa de Palmera naar Porto Mari geweest. Helaas was het die dag erg slecht weer en viel de stranddag een beetje in duigen. Op Curaçao komt het namelijk ook wel eens voor dat het een tijdje, vaak niet langer dan een paar uur per dag regent. Oktober is overigens ook een van de maanden van het regenseizoen. Gelukkig hebben de meiden de week goed afgesloten met tapas bij Los Caballero’s!

Bekijk hier de vlog: