Vlog 1: Voorstellen nieuwe stagiaires

op

In deze eerste weekvlog maken jullie kennis met de nieuwe stagiaires van Bo Curaçao. Romy, Jette en Julia geven jullie een beeld bij hoe het is om te leven als student op Curaçao. Het is alweer twee weken geleden dat de stagiaires zijn geland op het vliegveld, Hato Airport.

Na aankomst hebben de stagiaires ervoor gekozen om niet gelijk aan het werk te gaan. Het is belangrijk om te kunnen wennen aan het klimaat en de omgeving. Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. Het gehele jaar door is de gemiddelde temperatuur 28 graden met een hoge luchtvochtigheid en een UV-index van boven de 7. Dat is even wennen dus!

Curaçao ontdekken
In deze weekvlog hebben de stagiaires al verschillende soorten stranden bezocht. Zo zijn ze samen, na stage, naar Jan Thiel baai geweest. Dit strand ligt in het zuid-oosten van Curaçao. Het is een echte toeristenspot, om te relaxen, te snorkelen of om een te eten bij verschillende soorten restaurants, zoals Zanzibar en Tinto.
Na een heerlijk middagje te hebben gelegen bij Jan Thiel zijn Romy en Julia boodschappen gaan halen bij de Albert Hein. Deze Albert Hein zit om de hoek bij Jan Thiel, staat ook wel bekend als van der Twiel. In deze supermarkt vind je als student alle benodigdheden voor een heerlijke maaltijd. Echter, de prijzen van de producten zijn 2 tot 3 keer zo duur. Het studentenleven is niet goedkoop, daarom raden zij aan om de grote boodschappen te halen bij een goedkopere supermarkt, Vreugdenhil.

Stage bij Bo Curaçao
Begin september komt de nieuwe lichting studenten aan. Hierdoor zijn de stagiaires druk geweest met transfers en kennismakingsgesprekken. Bo Curaçao nam Romy, Jette en Julia mee in het proces van de transfers. Na een paar keer mee te gaan met het team van Bo Curaçao, hebben zij zelfstandig transfers uitgevoerd. Ze hebben de studenten verwelkomt en ingecheckt op de verblijfplaats.

Studententijd
Ondanks de huidige maatregelen, een avondklok en geen standaard Happy Hours op woensdag, vrijdag en zaterdag. Maken onze stagiaires er vooralsnog een gezellige tijd van. Momenteel mogen er 100 mensen bij elkaar komen mits er afstand gehouden kan worden.
Beide studentenhuizen hebben genoeg ruimte, waardoor het tijd werd voor huisfeestjes! De vlog laat zien dat de sfeer er goed in zat.

Bekijk de vlog hieronder!

Bekijk hier de vlog!

Wil je meer video's zien? Bekijk dan https://www.youtube.com/watch?v=n5vzNeqQAMU&t=16s
Nova VLOG #16 Een weekend als stagiaire op Curacao!