Even voorstellen: Myrthe!

op

Lieve studenten, bezorgde ouders, stagiaires en in het algemeen lezers!

Ik ben Myrthe, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Nu we dat standaard voorstel stukje hebben gehad​,​ stap ik maar gelijk over naar de interessantere aankondiging van de dag; vanaf gister ben ik de nieuwe stagiair​e​ van Bo Curaçao! Ik hoop dat jullie ontzettend hebben genoten van de enthousiaste verhalen van Pien, ik mag het stokje bij deze van haar overnemen!

Mochten jullie nog in dubio zitten over wel/niet een stage regelen via Bo Curaçao, het is 100% een aanrader! Ik dacht eerst dat ik geen bemiddelingsbureau nodig had en dat ik zelf wel even een organisatie zou benaderen. Dat ze, zodra ze mijn enthousiaste email hadden gelezen​,​ me uiteraard direct intens gelukkig op zouden bellen met het nieuws dat zij mij als nieuwe stagiair​e​ wilden hebben en ik een stageplaats had. Dit is uiteraard niet hoe het liep. Ik heb méér mailtjes verstuurd en bedrijven gebeld, dan dat ik motivatie heb om ze allemaal op te tellen. In totaal ben ik denk ik 9 maanden zelf consistent op zoek geweest naar een organisatie waar ik mijn stageperiode kon slijten. Op een gegeven moment kickt de vermoeidheid in en begint de sollicitatie-demotivatie ook lichtelijk aan je te knagen. Toen ontdekte ik Bo Curaçao. De vrolijke site met de huisjes en de mogelijkheden qua hulp die er werd aangeboden spraken me direct aan. Toen ik na het skypegesprek ook nog een email kreeg dat het bedrijf zélf op zoek was naar een stagiaire kon ik mijn geluk al helemaal niet op! Toegepaste Psychologie is nog een redelijk nieuwe studie, regelmatig weten organisaties niet echt wat het inhoud en waarom ze een Toegepast Psycholoog aan zouden nemen. Het is dan ook niet voor niets dat er binnen mijn opleiding speciale aandacht wordt besteed aan het profileren van de TP'er.

Aangekomen op Curaçao werd ik warm verwelkomt op Hato door Bo Curaçao en zijn we gezamenlijk naar mijn huisvesting gereden, appartementencomplex 1. Heel prettig, want het openbaar vervoer is hier niet alles en bij aankomst weet je eigenlijk niet wat waar is en hoe je ergens kan komen. Toen ik aangekomen was bij mijn appartement, werd een klein uurtje later mijn auto al afgeleverd. In 1 klap was ik mobiel op dit zonnige eiland. Heel prettig georganiseerd. De lokale tijd was toen ongeveer 6 uur, typische Nederlandse tijd om te eten. In de buurt van mijn complex is ee​n​ ontzettend grote supermarkt​,​ Mangusa. Daar verkopen ze zowel lokale producten als Nederlandse producten. Om 6 uur/half 7 is het wel pikkedonker hier, dus is mijn buurman even met mij meegegaan tijdens mijn eerste ritje op een vreemd eiland, met behoorlijk wat lossere verkeersregels. Een hele belevenis. Er wordt rechts ingehaald en toeteren is van veel veelzijdiger betekenis dan slechts frustraties uiten.
Uiteraard ken je als kersverse stagiair​e​ en eilandbewoner de wegen nog niet. Er zijn twee applicaties die je daarmee uit de brand kunnen helpen; Waze en Maps.ME. Bij Waze kun je de routes opslaan in je favorieten en dan kun je offline gebruik maken van de verkeersaanwijzingen. In het geval van Maps.ME kun je alle routes online inplannen en gebruiken. Deze app neemt echter wel wat meer ruimte in op je toestel. Afhankelijk van wat je voorkeur heeft zou ik er eentje uitkiezen en direct toevoegen aan je applicatiecollectie.

Omdat ik vorige week woensdag aan was gekomen stond het weekend a​l​ snel voor de deur. Dat betekent uiteraard het uitgaansleven op Curaçao verkennen! Op vrijdag was er al direct een Full Moon party op Kokomo Beach. Lekker dansen op blote voetjes en met een drankje in je hand. Dit is overdag ook een prima strand om te vertoeven. Genoeg prachtige vissen en koraal om te bezichtigen als je van snorkelen houdt en voor de echte onderwaterwereld liefhebbers is er ook een duikschool aanwezig! Zij duiken op ontelbaar veel plekken rondom het eiland en bieden daarmee echt een unieke duikervaring aan. Morgen is er ook proefduik voor stagiaires voor een riant prijsje, dus ben je stagiair​e​, lees je dit en heb je morgen nog vrij in je agenda? Ik zou zeker een duikje nemen!

Zelf ga ik morgen naar een groot feest op klein Curaçao, Light House, een eilandje vlak bij Curaçao waar de eilandbewoners heen kunnen gaan om te relaxen. Hier zal ik mijn volgende post aan wijden! Allemaal een fijne week, geniet van de zon of de regen, waar je ook bent. Ayo!

Myrthe neemt je in haar volgende blog mee naar Klein Curacao!

myrthe-bo-curacao