Vlogs June

op

Onze stagiair June neemt jullie met haar vlogs mee tijdens haar avonturen op Curaçao.
In deze blog is een overzicht van al haar vlogs. June loopt stage op het eiland van mei 2022 - augustus 2022

Vlog #1 June

In deze vlog neemt onze nieuwe stagiaire June jullie mee in haar eerste weken op Curaçao.

Het eiland ontdekken

Op 12 mei is June begonnen met haar grote avontuur na afscheid te hebben genomen van haar lieve vrienden en familie, is ze in het vliegtuig gestapt en naar Curaçao gevlogen. Aangekomen op Hato werd ze naar Casa de Palmera gebracht. Hier zal ze de aankomende periode verblijven. In de weken die volgde heeft June al veel met haar huisgenoten ondernomen. Zo heeft ze heerlijk genoten van de happy hours, de leuke feestjes, fuik en alles wat het prachtige eiland te bieden heeft. Verder is ze gezellig met haar huisgenoten naar Daaibooi geweest om hier lekker te borrelen met de zonsondergang op de achtergrond.

Verder was Ajax op het eiland voor de wedstrijd Curaçao-Ajax, daarom is June met twee andere huisgenoten naar het stadion gegaan om hier de wedstrijd te kijken. Ook was er bij Palmera een poolparty was. Dit was georganiseerd door alle bewoners van het huis en was echt een groot succes. Alle gasten die op het feest aanwezig waren werden voorzien van een burger, dus er werd ook druk ge-BBQ'd. Het was echt een geslaagd feest, het was goed georganiseerd en iedereen heeft het super erg naar hun zin gehad!

Naast het genieten van de zon en de happy hours was er ook tijd voor een iets meer culturele activiteit. June heeft samen met huisgenoten een Chichi schildercursus gevolgd, waarbij ze zelf het typische Curaçaose beeldje mochten beschilderen. Deze kan je aan het einde van de cursus ook aanschaven om mee naar huis te nemen. Een superleuk aandenken dus.

Ook is June begonnen aan haar stage bij BoCuraçao. Ze zal zich tijdens haar stage bezighouden met de werving en selectie en de marketing van BoCuraçao. June heeft er uitgekeken naar haar stageperiode bij BoCuraçao en gelukkig valt het niet tegen, want ze vindt de stage erg leuk en kijkt nu al uit naar de rest van de periode.

Afscheid

Omdat June in mei is begonnen met haar stageperiode en veel studenten rond de zomer het eiland verlaten, was het al snel tijd om afscheid te nemen van de eerste huisgenoten, want de tijd van de september lichting zit er alweer bijna op. Gelukkig voor June duurt het nog even voordat ze naar huis gaat, want die is hier tot met 8 september. Voor het afscheid zijn alle huisgenootjes van Palmera naar Zanzibar gegaan om daar voor de laatste keer met z’n alle te proosten.

Heerlijk eten!

Daarnaast was ook haar huisgenoot Marjolein jarig. Dit is gevierd met een heerlijk diner bij de Heeren @sea. Een heerlijke plek, waar je lekker aan het water zit. Hier heeft June met een huisgenoot de visplank gedeeld. Dit was echt genieten, allemaal verschillende soorten vis, op verschillende manier bereid. '

Tenslotte, om de week af te sluiten is June voor het eerste wezen eten bij de Visserij en wat was dit genieten. Naar de Visserij wordt elke vrijdag tot met maandag, door lokale vissers, verse vis gebracht. Die dan meteen daardoor bereidt. verser kan het dus niet, echt genieten!

Vlog #1 June

Vlog #3 June

In deze vlog neemt onze stagiaire June jullie mee in haar tijd op het Curaçao.

Nichtje op bezoek

June heeft haar nichtje Ghislaine van Hato opgehaald, want die komt een week op bezoek voordat ze verder vliegt naar haar vader die woont op Bonaire. Super gezellig en June kijkt heel erg uit naar de tijd die ze samen zullen spenderen op het eiland. De eerste avond zijn ze pizza gaan eten op het strand bij Zanzibar met een heerlijke cocktail erbij. Op donderdag zijn de twee meiden richting Willemstad gegaan om een hapje te gaan eten bij De gouverneur. Op donderdag is het altijd erg gezellig in Willemstad er zijn vaak allerlei verschillende bandjes en marktkraampjes te vinden in de stad, erg leuk om een keer langs te gaan. Ook is er ontbeten bij Bliss the Berry en het ontbijt smaakte nog beter dan dat het er uitzag.

Op naar de top!

Zaterdag was het tijd voor de dames om de Chrisstoffelberg te beklimmen en dit was niet niks. Met veel zweet en inspanning hebben ze toch in 40 minuten de top weten te behalen. Maar het was het allemaal meer dan waard, want was het prachtig! Ondanks de bewolking kon je heel het eiland zien en tevreden gingen de meiden weer naar beneden.

De volgende dag werd er weer richting het westen van het eiland gereden. Dit keer om naar Playa Grandi te gaan en hier te snorkelen. Bij Playa Grandi zwemmen veel schilpadden en deze komen ook dichtbij. Echt bijzondere ervaring om mee te maken. Daarna zijn de dames naar Porto Marie gereden om hier F1 te kijken onder het genoten van een lekkere Brassa. Om na afloop nog even van de zon te genieten.

Maar aan alles komt ook een einde dus was het na een super leuke week ook al veel te snel weer tijd om afscheid van elkaar te nemen… De nichtjes hebben het super gezellige tijd gehad op het eiland en ze zullen alles wat ze samen hebben beleefd niet snel vergeten!

Pas op voor Bonnie

Ook was er een tropische storm op weg naar het eiland. Dus er werd een avondklok ingesteld, bedrijven moesten sluiten en heel het eiland ging hamsteren om zich goed voor te bereiden voor de storm. Ook in Casa de Palmera maakte de studenten zich klaar voor de storm. Ze zorgden ervoor dat ze genoeg boodschappen in huis hadden en dat alles wat buiten stond een veilige plek had zodat het niet te veel schade kon aanbrengen. Nadat op heel Curaçao de noodsituatie was uitgeroepen, bleek Bonnie niet meer te zijn dan een dagje regen en heeft ze gelukkig geen schade achtergelaten.

Volop genieten van de Happy hours

Ook is June samen met alle andere studenten volop aan het genieten van alle happy hours. Naast de happy hours bij Madero, Bonita en Zanzibar is June ook naar die op Kokomo beach geweest en dit was ook genieten. Heerlijk met haar huisgenoten hebben een rosetje gedronken en genoten van laatste zonnestralen. Er is elke zondag happy hour bij Kokomo van 17.00 tot 18.00 en het is een echte aanrader om je zondag af te sluiten.

Ook was het tijd voor een afscheidsdiner bij Kyoto. Hier hebben een groepje studenten heerlijk sushi gegeten om daarna richting Willemstad te gaan. In Willemstad hebben ze een cocktail gedronken bij Mr. Porter om daarna een avondje uit te gaan bij Bar P. Een heerlijke manier om de donderdag af te sluiten en alvast een beetje het weekend te vieren!

Vlog #3 June

Vlog #5 June

In deze vlog neemt onze stagiaire June jullie weer mee tijdens haar weken op Curaçao

Heerlijk uiteten

June is deze week weer heerlijk uiteten geweest. Eerst was ze naar Mosa Cana geweest, hier heb je een shared dinning concept. Dit bekent dat de gerechtjes op de kaart wat kleiner zijn en bedoeld om delen. Bij Mosa Cana zijn niet de standaard gerechten te vinden, maar het zijn wat apartere gerecht en het is erg leuk om te proberen. Verder zijn de cocktails bij Mosa Cana echt heerlijk! Er is een uitgebreide cocktail kaart en voor ieders smaak wat.
Daarnaast had June een afscheid diner bij Heeren @sea. Hier heeft June uiteraard weer heerlijk gegeten! Ze had de pasta zeevruchten en dit is ook echt een aanrader. Daarnaast was er ook een huisgenootje jarig dus daar moest natuurlijk voor gezongen worden!

Afscheid

Het was nu echt tijd om afscheid te nemen van de laatste paar studenten van de februari lichting. June heeft hen samen met de andere stagiaire van BoCuraçao uitgezwaaid bij Hato. Terug bij Casa de Palmera aangekomen voelde het wel raar dat iedereen weg was. Het huis is in de zomer altijd wat leger, omdat er maar weinig studenten die in de zomer stagelopen op het eiland. Maar dat mag de pret niet drukken, want er blijft gelukkig een hele gezellige groep studenten over.

Flim

Op maandag is June naar de bioscoop geweest. Op maandag is de bioscoop altijd druk bezocht, want tickets kosten maar 5 NAF, dus dit is omgerekend ongeveer 3 euro. Daarnaast kan je bij de bioscoop allemaal lekkere snacks kopen van pizza tot popcorn. Het is hier veel gebruikelijker om echt een soort maaltijd te kopen, dan chips of andere snacks, die je vaak in het Nederlandse assortiment kan vinden bij de bioscoop. De film waar ze naar toe is geweest was Bon Bini Holland 3 en dit was echt een aanrader! June vond het een super grappige film en zal er zo nog drie keer naar toe gaan.

Kafee 5999

Daarnaast is June naar Kafee 5999 geweest om hier wat lekkers op te halen voor kantoor. Bij kafee 5999 is het mogelijk vooraf online te bestellen en een tijd aan te geven wanneer je het wilt oppikken. Dan staat het klaar en kan je het zo meenemen. Ideaal voor als je niet van wachten houdt, daarnaast kan je ook plaats nemen in het restaurant of buiten en hier heerlijk een hapje eten!

BBQ

Verder heeft June en haar huisgenoten gebarbecued bij de Caracasbaai. Dit is een van de strandjes op Curaçao waar je wel mag barbecueën, want dit mag namelijk niet overal. Echter op strandjes zoals Daaibooi en de Caracasbaai is dit wel mogelijk. De studenten hebben genoten van elkaar gezelligheid en de prachtige zonsondergang.
Daarnaast is BoCuraçao altijd opzoek naar leuke activiteiten voor studenten op het eiland, daarom had June een afspraak bij de eerste padel baan van Curaçao om te kijken hoe het er uit zag en of het een leuke aanrader is voor de studenten die in september naar het eiland komen.

Vlog #5 June

Vlog #7 June

In deze vlog neemt onze stagiaire June jullie mee tijdens haar weken op Curaçao

June heeft haar vriend Mathijs opgehaald van Hato airport, want hij komt drie weken bij haar op bezoek. Wat super leuk! De twee hebben elkaar 2,5 maand niet gezien en vinden het erg fijn om elkaar weer te zien. Hij zal de drie weken verblijven bij June in Casa de Palmera. Het is voor alle studenten die in Casa de Palmera wonen mogelijk om bezoek in het huis te laten slapen. De twee hebben veel leuke activiteiten op de planning staan en dit is allemaal in de vlog te zien.

Snorkelen

June is gaan snorkelen bij Tugboat beach en Playa grandi. Bij Tugboat beach is de ideale snorkel plek, want zo’n vijftig meter voor de kust is namelijk zo’n dertig jaar geleden een kleine sleepboot gezonken. Op vijf meter diepte zorgt die tugboat nu voor een prachtige snorkel plek waar je diverse soorten vissen kan zien. Omdat het wat verder van de kust is moet je een stukje zwemmen dit kan best even pittig zijn als je stroming tegen hebt, dus hou hier rekening mee. Bij Tugboat beach is het ook mogelijk om beschilderd drijfhout bordjes te kopen of om de bordjes zelf de bordjes te schilderen.
Verder is er gesnorkeld bij Playa Grandi, dit is een klein strandje in het noorden van Curaçao. Het staat ook wel bekend als Playa Piskado of het vissersstrand. Hoewel Playa Grandi lang niet het mooiste strand is op Curaçao is het wel super populair. En dat komt omdat je hier altijd zeeschildpadden vindt!

Activiteiten

De afgelopen weken stonden bij June niet in het teken van happy hours maar June laat iets meer haar sportievere laten kant zien.
Eerst heeft June een sunset hike gedaan via rockclimbingcuracao en heeft ze de tafelberg beklommen samen met haar vriend en twee collega’s van BoCuracao. Het uitzicht boven op de top van de berg was meer dan prachtig, maar de weg daarna in het donker naar beneden was nog wel even een opgave. Verder is June naar de sportschool geweest met het team Bocuracoa en is ze met SupCuracao gaan suppen over het Spaanse water. Dit vond June een erg leuke activiteit waar ze er van heeft genoten!. Als laatste heeft June al haar frustratie kunnen uiten, want ze is wezen smasen bij Smash iit.

Uiteten

Verder hebben de twee genoten van alle het lekkere eten dat Curacao te bieden heeft. Zo zijn ze op Mathijs zijn eerste avond bij Zanzibar wezen en eten. En zijn ze een paar dagen later naar 020, hier hebben ze genoten het heerlijke eten, de prachtige setting en dat allemaal onder het genot van een heerlijk wijntje. Verder zijn ze ook bij June’s favoriete restaurant op het eiland Mosa Cana. Hier hebben ze uiteraard genoten van de heerlijke cocktails en de vele unieke gerecht die het restaurant aanbiedt. Verder had June weer een afscheidsdiner en dit werd uiteraard weer gehouden bij de Heeren @sea. Ook hebben de twee pokebowls gehaald bij Poké en heerlijk ontbeten bij Bliss the Berry

Vlog #7 June

Vlog #9 June

In deze vlog neemt onze stagiaire June jullie mee tijdens haar laatste weken bij BoCuracao. June heeft erg veel geleerd van haar stage bij BoCuracao. En kijkt met een goed gevoel terug op deze periode. Het was een leerzame, maar vooral een hele leuke stage!

Paddelen

Het team van BoCuracao is langs geweest bij de eerste padel baan van Curacao om deze sport een keer uit te proberen. En wat vonden ze het leuk! Het was even oefenen maar toen ze uiteindelijk de slag te pakken hadden hebben ze het erg naar hun zin gehad. Een echte aanrader dus tijdens jouw tijd op het eiland.

Santa Martha

Daarnaast is June op roadtrip geweest naar Santa Martha. Hier is een prachtig uitzichtpunt waar over een groot stuk van het eiland kan kijken. Een perfecte plek om mooie foto’s te maken. Daarna zijn ze naar het landhuis klein Santa Martha gereden om hier een drankje te doen. Het oude landhuis is omgetoverd tot een prachtig boetiek hotel, waar je ook heerlijk bij het zwembad kan liggen. Het is ook echt een aanrader om tijdens je verblijf op Curacao langs verschillende landhuizen te gaan en hierdoor meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland.

Klein Curacao

Verder heeft June via de blue finn een dagtrip gemaakt naar Klein Curacao. Ze vertrokken vroeg in de ochtend vanaf Jan Thiel naar het andere eiland over de prachtig blauwe oceaan en wat hebben ze samen genoten van de dag! Bij aankomst hebben ze eerst het eiland verkent, zo zijn ze naar de vuurtoren en het scheepwrak gelopen. Toen was het ’s middags tijd voor een heerlijke lunch. En daarna nog even gesnorkeld om vervolgens weer terug te varen.

Duiken

Ook is June voor het eerst in haar leven wezen duiken via Pietermaai diving centre. Deze activiteit stond bij haar hoog op de bucketlist en wat vond ze het tof! Ze heeft samen met de andere stagiaire van BoCuracao een introductie duik gedaan, waarbij alles duidelijk werd uitgelegd. Ze begonnen in het ondiepe om even te wennen en alles en zwommen zo langzaam naar het diepere water om naar het rif te zwemmen. Dit vond June echt geweldig en zie was heel blij dat ze dit heeft gedaan.

Uiteten

Daarnaast is June natuurlijk weer uiteten geweest bij allerlei lekkere restaurantjes op het eiland. Zo is ze Mexicaans gaan eten bij Mambo en is ze naar Il forno geweest. Dit is een Italiaans restaurant aan de Caracasbaaiweg en je kan hier heerlijke pasta’s en pizza’s eten. Daarnaast is het personeel hier super aardig en attent en de locatie is super schattig gedecoreerd. Een echter aanrader is hier is de pasta met vodka en shrimps! Ook zijn June en Mathijs bij Fort Nassau wezen dineren. Hier heb je een prachtig uitzicht over heel Willemstad en ze hebben mooie gerechten op de kaart staan. Ze hebben hier heerlijke gedineerd en genoten van hun laatste tijd samen op het eiland.

En uiteraard heeft June weer genoten van alle happy hours die het eiland te bieden heeft. Want je kan op Curacao de week niet doorkomen zonder een bucket Brassa of een vodka appelsap ;P.

Vlog #9 June