Even voorstellen: Eslie

op

Bon dia, Bon tardi, Bon nochi,

Ik ben Eslie Siemons, 22 jaar, kom uit het Brabantse dorpje Zundert en studeer HRM aan Fontys Hogeschool in Tilburg. Momenteel zit ik in het derde jaar van deze studie en.. ik ben de nieuwe stagiaire van Bo Curaçao!

Tijdens mijn vorige opleiding kriebelde het al om stage te gaan lopen in het buitenland. Uiteindelijk heb ik het toen niet gedaan, omdat ik dacht dat ik mijn vertrouwde woonplaats en mijn lieve familie en vrienden toch niet zolang zou kunnen missen. Toen ik geslaagd was en begon aan de opleiding HRM, spookte het nog steeds door mijn hoofd en had ik toch echt wel spijt dat ik niet naar het buitenland was gegaan.

Gelukkig kreeg ik nog een keer de kans om in het buitenland stage te gaan lopen. Dit keer twijfelde ik niet en ik besloot om de knoop maar gewoon door te hakken en ik besprak op school de mogelijkheden. De keuze voor Curaçao was eigenlijk al snel gemaakt. De prachtige omgeving, de heerlijke temperaturen, de gezelligheid.. Daar zou ik wel aan kunnen wennen, dacht ik zo. Ik begon dus met het zoeken naar een stage op Curaçao en kwam op de site van Bo Curaçao terecht. Dat zag er super overzichtelijk uit en ik kon alle informatie vinden waar ik naar op zoek was. Ik heb me ingeschreven en zo is het dus allemaal begonnen. Na een aantal weken was het definitief; ik zou op 28 januari samen met mijn vriend naar Curaçao vertrekken.

De laatste weken voor ons vertrek waren erg druk en vlogen dus ook voorbij. De laatste deadlines voor school, de laatste werkdagen, koffers inpakken, allerlei andere zaken regelen voor het vertrek, natuurlijk de nodige stapavonden, etentjes en mijn afscheidsfeestje. Het afscheid op Schiphol was natuurlijk moeilijk, maar eenmaal in het vliegtuig had ik natuurlijk heel veel zin in ons avontuur op Curaçao!

Omdat we zaterdagavond pas laat in onze studio waren en een beetje last hadden van een jetlag, besloten we om maar gewoon te gaan slapen. Zondag kregen we onze huurauto, zijn we de omgeving een beetje gaan verkennen, hebben we onze koffers uitgepakt en boodschappen gedaan. Natuurlijk hebben we ook nog aan het strand gelegen en in de avond zijn we lekker uiteten gegaan. Mijn eerste indruk van Curaçao is 1 woord: Wauw! Want, wat is het hier mooi, lekker weer en wat een leuke mensen!

Op maandag begon ik meteen met mijn stage. Door de jetlag, de spanning en de warme temperaturen was ik heel vroeg wakker (lees: half 6). Ik kon de dag dus heerlijk rustig opstarten en na een ontbijtje in de zon met een prachtig uitzicht stapte ik de auto in en vertrok richting het kantoor. Het was even zoeken en vooral wennen aan het verkeer hier, maar met de offline te gebruiken navigatie app kwam ik aan bij het kantoor. Na een gezellige kennismaking heb ik veel informatie gekregen over Bo Curaçao, stagelopen op Curaçao en natuurlijk ook de inhoud van mijn stage. Daarna zijn we nieuwe studenten gaan ophalen op het vliegveld. Op deze manier ontmoet ik veel nieuwe, leuke mensen die ook beginnen aan een stage op Curaçao.

Er is zoveel moois op Curaçao, ik kan niet wachten om het allemaal te gaan ontdekken. Ik ga de komende 5 maanden vlogs bijhouden die om de week zullen verschijnen op het YouTube kanaal van Bo Curaçao. Ik hoop jullie op deze manier een indruk te kunnen geven van dit prachtige eiland. Stay tuned!

Ayo!

eslie-bo-curacao

Wil jij meer lezen over Eslie haar avontuur, lees dan nu haar afscheidsblog.