Vlog 9: De laatste dag voor lockdown op Curacao - Bo Curaçao

op

Curacao is vanaf woensdag 24 maart weer in lockdown gegaan door de oplopende besmettingen. Dit werd bekent gemaakt in een persconferentie. De dag voordat de lockdown inging (23 maart) wilden we er nog het beste van maken en daarom hadden we een leuke planning gemaakt.

Casa de Palmera
Wij hebben veel geluk dat we tijdens de lockdown met 25 mensen in een huis wonen, zo is het nooit saai. We kunnen in Casa de Palmera nog verschillende dingen organiseren, samen eten, de hele dag aan het zwembad chillen en ga zo maar door. Op deze manier is het zelfs tijdens de lockdown nooit saai.

Aloe vera
Dinsdag 23 maart gingen we eerst naar de aloe vera plantage. Op deze plantage worden de producten van CuraLoe gemaakt. En Curaloe is te koop op heel veel plekken op de wereld.

Kitesurfspot
6 minuten vanaf de aloe vera plantage is de kitesurfschool NIX. Hier kan je ook kitesurfers spotten. Er zijn een paar tafeltjes waaraan je kan zitten en voor de kinderen is er een speeltuintje.

Koko’s
Nadat we kitesurfers hadden gespot, wilden we gaan eten bij Taboosh. Dit is een lekker restaurant met lokaal eten in Jan Thiel. Dit is 1 minuut rijden vanaf het studentenhuis Casa de Palmera. Helaas was dit restaurant gesloten en daarom zijn wij naar Koko’s gegaan op Jan Thiel Beach. Je kan hier heerlijk ontbijten en lunchen. Ze serveren onder andere koffie, smoothies, gezonde shakes en cocktails. Ook kan je hier aan het strand liggen.

Zanzibar
Na de lekker lunch zijn we aan het strand gaan liggen bij Zanzibar, dit ligt ook bij Jan Thiel beach. Hier hebben we veel dolfijnen gespot die langs dit strand aan het zwemmen waren.

Wil je meer video's zien? Bekijk dan de vlog van Meike.