Studenten aan het woord: Marijke

op

Curaçao, een tijd om niet te vergeten!

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding Pedagogiek had ik samen met mijn vriendin Nynke het idee om in het derde jaar stage op Curaçao te lopen. Later kwam Marjolein erbij en gingen we samen alles regelen. Eerst probeerden we veel zelf uit te zoeken, maar we merkten al snel dat een bemiddelingsbureau voor o.a. het zoeken van een stage ook wel erg handig was. Zo kregen we snel een Skype gesprek en was er al in korte tijd een leuke stage voor ons geregeld.

Stagelopen op Curaçao was voor ons een super mooie tijd. Het is een heerlijk eiland, de mensen zijn erg aardig en behulpzaam en er is vooral geen stress. Helaas loopt niet alles op rolletjes zoals in Nederland en moet je soms even wat langer wachten om bepaalde zaken te regelen, maar dat maakt ook wel weer dat er een relaxte sfeer hangt van 'het komt wel goed' en dat is wel fijn. Daar raak je ook snel aan gewend.
Ik vond het heerlijk dat je altijd op je slippers en in je zomerkleding kon lopen, je wordt zo blij van de zon! Het stappen is erg leuk en daarin is ook veel variatie! Daarnaast zijn er veel happy hours waar je lekker drankjes kunt halen. Ook de cultuur is superleuk om te leren kennen; carnaval was super mooi, respect voor de mensen die de hele dag in de hitte lopen.

Wat ik vooral heb geleerd is; genieten van het leven en blij zijn met wat je hebt. Er zijn ook op Curaçao veel arme mensen. Wat ik daar van geleerd heb: zelfstandigheid (veel dingen zelf oplossen), creatief zijn (de opvang heeft bijvoorbeeld veel minder te bieden qua spullen/meubels dan in Nederland) en geduld hebben.

Stage lopen op Curaçao, a beautiful experience!

Marijke

Wil jij meer stage ervaringen lezen, lees dan nu over Laura haar avontuur.

foto-blog-marijke

foto-blog-stage-lopen-op-curacao