Vlogs Max

op

Onze stagiair Max en hielt tijdens zijn stage vlogs bij over zijn tijd op Curaçao.
In deze blog een overzicht van al zijn vlogs. Max liep stage bij Bo Curaçao van september 2020 - februari 2021.

Vlog #1 Max:

In deze periode ga ik vlogs maken om jullie een beter inzicht te geven van het eiland Curaçao! Zo stel ik mezelf even voor en laat ik jullie een stukje van mijn huis zien. Op het einde sluit ik af met een happy hour bij Chill waar ook nog een aantal andere huisgenootjes langskomen.

Studentenhuis Casa de Palmera
Het filmpje begint met een shot van mezelf waar ik lekker voor het huis van de zon sta te genieten. Ik neem een kleine introductie op, ga dieper in op wie ik ben en wat ik op Curaçao kom doen. Het huis ziet er zo gaaf uit! Er zijn een aantal leuke plekjes die je te zien gaat krijgen, waaronder het zwembad, de barbecue en de keuken. Vervolgens ga ik nog even een aantal uren aan school zitten, het lijkt misschien niet altijd zo maar ook op dit eiland wordt er buiten alle leuke dingen ook hard aan school gewerkt. In het begin is het best wel lastig om hier een goede balans in te vinden, maar momenteel gaat het een stuk beter!

Happy hour bij Chill op Mambo beach
Ik ga daarna door naar mijn favoriete moment van de week, namelijk happy hour bij Chill. Dat is vanaf ons huis Casa de Palmera maar ongeveer 5 tot 10 minuutjes rijden. Onder het genot van een biertje bespreek ik dan de week met mijn huisgenootjes en neem ik een duik in de zee samen met een van mijn beste maatjes David. Na mijn mening komt de relaxte sfeer heel goed naar voren op de vlog. Ook de uitstraling is super leuk, vooral met alle bordjes die bij de bar hangen, het zijn er volgens mij wel 1000. Ergens tussen al deze bordjes hangt er een bordje van Bo Curacao. Karlien had een week eerder met mij een wedje gelegd of ik dit bordje binnen een minuut kon vinden, wonder boven wonder had ik hem precies op de zestigste seconde. Deze week was een huisgenootje genaamd Dayton aan de beurt, echter was hij niet in staat om op deze korte termijn het bordje te vinden. Biertje voor mij dus!

Aan het einde van de vlog laat ik nog andere studenten uit het huis zien en proost ik met hen op het weekend. Niemand wilde eigelijk op de vlog, maar op deze wijze komen ze alsnog even aan bod. Op het filmpje zie je dat iedereen nog redelijk dicht bij elkaar staat, momenteel zijn er meer regels en maatregelen rondom corona. Er wordt van je verwacht dat je een tafel boekt waar je maximaal met 4 man aan mag zitten. Hopelijk mogen we snel weer zonder maatregelen genieten van de Happy hours op vrijdag.Vlog #2 Max:
Eens in de week mogen Jay en ik samen op pad om promotiemateriaal te verzamelen voor onze social media kanalen. Dit zijn altijd leuke dagjes en op deze manier zien wij ontzettend veel van Curaçao. Ook vandaag mochten wij weer op pad. De opdracht was zowel filmpjes, foto's als drone shots te maken die wij later moesten verwerken tot leuke posts, filmpjes op YouTube en story's voor op Instagram. Jay en ik hebben gisteren samen een route uitgestippeld voor de Tugboat, Zanzibar, Mambo beach, Punda en Otrobanda. De taakverdeling is als volgt; Jay maakt foto's en filmpjes met de camera recht op en ik maak filmpjes in landscape en vlieg met mijn drone.

Stop 1: Tugboat
Jay en ik waren al eerder bij de Tugboat geweest om samen met een aantal andere studenten in het huis te gaan snorkelen. Tugboat is een super klein strandje waar je kunt gaan duiken of snorkelen. De drone kon helaas niet opstijgen, omdat er een 'strong interface' was. Lezers die zelf een DJI-drone hebben weten precies wat ik bedoel. Vandaar dat we alleen maar beelden van de grond hebben kunnen maken en daarom zijn we redelijk snel weer doorgegaan naar de volgende plek.

Stop 2: Zanzibar
Bij Zanzibar zijn Jay en ik opgesplitst. Jay is naar het strand gegaan om daar mooie beelden te schieten. Ik ben naast de parkeerplaats drone beelden gaan maken. Op het filmpje is een kleine preview te zien van de beelden van Zanzibar en Papagayo. Hier verliep alles erg goed en hebben we leuke beelden kunnen maken.

Stop 3: Mambo beach
Op Mambo beach stond het geluk niet echt aan onze kant, buiten het feit dat de drone op hol sloeg door slechte verbinding, mochten we daar ook niet filmen met de drone. Vanaf de grond hebben we wel hele mooie beelden kunnen schieten van Chill & Grill, Wet and Wild en Hemingway. Net voor dat we weg gingen moest Jay natuurlijk nog even een fotoshoot houden en heeft ze ook nog een leuke foto van mij gemaakt. Dat was weer mooi meegenomen ;)

Stop 4: Punda
Eerst hebben we in Punda geluncht bij Saint Tropez. Dit is een erg mooi restaurant aan de kant van de zee. Ook is hier een zwembad, waar je lekker kunt zwemmen en liggen. De lunch is hier erg goed en op maandag is er een sushi en cocktailavond. Zeker een aanrader om eens heen te gaan. Daarna zijn we verder gegaan met het filmen van de gekleurde huisjes op de boulevard. Uiteindelijk besloten we om Otrobanda de volgende keer mee te pakken, omdat de drone ook over verhit geraakt was in de auto. En we wilde daar ook graag mooie drone beelden van maken, bijvoorbeeld van de pontjesbrug.

En dan nu onze vlog van ons dag op pad om beeldmateriaal te verzamelen en jullie een goed beeld te geven van Curaçao. En jullie mee te nemen in de Caribische sferen:Vlog #3 Max:
De afgelopen week hebben de studenten van ons studentenhuis Casa de Palmera grootst uitgepakt tijdens de kerst. Buiten het feit dat het hele huis rijkelijk versierd was met alle kerstversiering die zij konden vinden. Hebben de studenten groepjes gevormd van drie á vier studenten per groep om een groots diner te organiseren. Iedereen nam zijn taak erg serieus waardoor het er allemaal echt fantastisch uit zag, zowel het eten als de opmaak van de tafel.

De eerste gang werd verzorgd door Rob en Joey die hen uiterste best hadden gedaan op een amuse van carpaccio, geserveerd op een lepel met sla, truffel mayonaise en Parmezaanse kaas.

De tweede gang was een gerecht uit de oven van Rodney, Jasper, Jesse en Danick. Zoals je ziet op het filmpje zijn ze echt als een goed team te werk gegaan en dat kun je ook zeker zien in het eindresultaat.

De derde gang was wederom een amuse van Rob en Joey. Dit keer een pannenkoekje met fetakaas en tomaat.

Het hoofdgerecht werd bereid door de chef-kok van het huis, genaamd Roel. Hij loopt stage bij Zest en kan dus erg goed koken. Zijn keuze voor het hoofdgerecht ging uit naar een surf en turf. Dat is een gerecht met biefstuk, garnalen, aardappelpuree en groene asperges.

Als laatste gerecht kwamen Anne en Dominique door met hen risotto met truffel en Parmezaanse kaas. Deze was erg lekker maar de meeste studenten begonnen al een beetje vol te raken.

De allerlaatste gang was een kaas plakje gemaakt door Sannah, Jitske en onze eigen stagiair Max. Deze was helaas niet meer aan bod gekomen doordat alle buikjes al gevuld waren.

Er was ook een groep studenten gezet op de cadeautjes. Zij hadden een klein budget gekregen om voor iedereen iets leuks uit te kiezen. De stagiaires uit deze groep hadden besloten om een roast te organiseren met bijpassende cadeaus. Zoals je ziet op het filmpje kon iedereen er erg om lachen.

Al met al kijkt het hele huis terug op een kerst om nooit te vergeten! Wij van Bo Curaçao vinden het heel leuk om te zien dat onze studenten zo ondernemend zijn om ondanks alle maatregelen toch het beste ervan te maken.Mocht je nou niet genoeg krijgen van de avonturen van onze stagiaires, bekijk dan ook de Curaçao vlogs van stagiaire Jayresa.