Vlog 18: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar leven als stagiaire op Curaçao. Deze week waren haar moeder en zusje op bezoek, was het kerst en stegen helaas de coronabesmettingen na een lange tijd weer op het eiland, dus ook in de studentenhuizen…

Moeder en zusje op bezoek
Eerder was Jette’s vader al langsgekomen, maar deze week waren de moeder en het zusje van Jette op vakantie op Curaçao. De vlog begint op het moment dat Jette al een tijdje bij haar zusje en moeder in Papagayo verblijft en ze hoort dat haar huisgenoten positief getest zijn op het coronavirus. Doordat ze haar huisgenoten al een aantal dagen niet gezien had, was de kans klein dat ook zij positief was, maar voor de zekerheid moest er toch getest worden.

Gelukkig was de test negatief waardoor de vakantieweek met haar moeder en zusje gewoon door kon gaan. Op dinsdagavond gingen zij uiteten bij Fort Nassau. Een restaurant met prachtig uitzicht over Willemstad, al helemaal met zonsondergang. Omdat het bijna kerst is, is het team van Bo Curaçao woensdagochtend gaan ontbijten bij Number Ten. Na nog een paar uur stage, was het tijd voor een paar dagen vrij om ook overdag leuke dingen te ondernemen met haar zusje en moeder.

Donderdag gingen zij samen naar Playa Grandi waar je kunt zwemmen met schildpadden. Oprecht erg leuk om te doen, maar wel heel erg toeristisch. Wanneer je hierheen wilt, is het aan te raden om dit ’s ochtends vroeg te doen, voor 10:00 uur. Later die dag gingen zij door naar Playa Lagun, in tegenstelling tot Playa Grandi een erg mooi en vrij rustig strand. Hier kun je ook heerlijk lunchen met uitzicht op het strand en het blauwe water.

Vrijdag was het kerst, de dag begon met een kerstlunch bij Karakter en later reden zij door naar Blue Bay. Een prachtig strand, wat ook voor Jette haar eerste keer in 4 maanden was dat zij dit strand bezocht. Na een paar uurtjes gerelaxt te hebben op het mooie strand van Blue Bay, was het tijd voor het kerstdiner bij Mosa/Caña. Een gezellig restaurant in Pietermaai met een shared dining concept en heerlijke cocktails.

Corona in het studentenhuis
Op zaterdag was het voor Jette’s moeder en zusje alweer tijd om naar Nederland te vliegen. Dit betekende ook voor Jette dat zij weer naar huis moest, naar Casa de Palmera, waar op dat moment iedereen in quarantaine zat. Het begon dinsdag met 1 student, maar op zaterdag waren 20 van de 22 studenten besmet met het coronavirus. Gelukkig is de nieuwe variant over het algemeen een vrij milde variant, waardoor niemand er ziek van was.

Daarom kon het kerstweekend gewoon gevierd worden met een kerstdiner, pubquiz en veel spelletjes. Over een aantal dagen is het nieuwjaar. Alle 21 huisgenoten mogen voor oud en nieuw uit quarantaine. Omdat Jette midden in een coronabrandhaar terecht is gekomen, is het nog maar de vraag of zij het ook gaat oplopen of ook uit quarantaine mag en samen met de rest oud en nieuw kan gaan vieren. Een test zal het moeten uitwijzen aan het eind van deze week…

Bekijk hier de vlog: