Cursus Papiaments

op

De taal die op Curaçao gesproken wordt naast Nederlands, is Papiaments. Papiaments komt van de Portugese termen papia en papear wat brabbelen betekent. Ga jij stage lopen op Curaçao dan kan deze taal op Curaçao geleerd worden, maar effectiever is om al ruim voor je vertrek met een cursus Papiamentu te beginnen. Dit kan bijvoorbeeld bij Dijkhoff Papiamento Cursussen. Deze stichting biedt cursussen aan in Deventer of online.

Gregor Dijkhoff, oprichter van de stichting en tevens cursusleider, is grotendeels opgegroeid op Aruba en is een native speaker. De cursus maakt gebruik van de methode “Un pa un” (Papiamento voor beginners) waarbij het leren spreken en begrijpen van Papiaments centraal staat.Tijdens de cursus wordt gewerkt met korte teksten en veel gespreksoefeningen. Er worden verschillende niveaus aangeboden en er geldt een speciaal tarief voor studenten.

Voor meer informatie bekijk dan de website.. Wil jij liever Papiamentu leren terwijl je op het eiland bent, schrijf je dan bij ons in via onze contact pagina.