Studenten aan het woord: Jim

op

Bon bini!

Mijn naam is Jim en ik ben sinds februari op dit mooie eiland. Ik ben hbo ICT student op Zuyd Hogeschool in Heerlen en ik loop hier stage als programmeur. Als je je nou afvraagt wat een ICT-er in Curaçao moet, ben je niet de eerste en ook niet de laatste. Want dat is precies de reactie die ik van veel mensen krijg. Ik had ook stage kunnen lopen in Nederland, maar ik wilde iets meer van de wereld zien. Dus toen dacht ik, laat ik eens gaan kijken voor stageplekken op Curaçao. En zodoende heb ik me ingeschreven bij Bo Curacao. Uiteindelijk heeft Bo Curacao een passende stage voor mij gevonden. En na maanden voorbereiding was het dan eindelijk zo ver, de reis van 8000 kilometer kon beginnen.

Nieuwe vrienden
Hier op het eiland aangekomen kwam ik in een heel erg gezellig studentenhuis terecht, waar ik vanaf dag 1 perfect ben opgevangen door alle medebewoners. Voor mij maakte (en maakt nog steeds) dit mijn verblijf al een stuk aangenamer. Want voordat ik hierheen kwam dacht ik vaker ‘Wat als ik nou helemaal alleen ben?’. Dat vind ik zelf een van de pluspunten van het eiland. Iedereen kent iedereen en ook iedereen zit ongeveer in dezelfde situatie. Dit maakt het ook makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen en als je zelf een beetje moeite doet ben je hier nooit alleen. Het is ook een stuk leuker om de herinneringen die je hier maakt samen te maken en te delen met nieuwe vrienden.

Activiteiten
Om maar even terug te komen op die herinneringen, ik heb al veel verschillende activiteiten gedaan op het eiland. Zo ben ik naar de voetbalwedstrijd van het nationale elftal gaan kijken en naar de internationale dragraces geweest. Ik heb leren wakeboarden en ben een dag met vrienden uit Nederland gaan vissen. Wat ook een aanrader is, is de trip naar Bonaire. Dit is heel erg leuk om te doen omdat je zo de eilanden een beetje kan vergelijken. Je gaat tijdens deze trip ook gelijk naar Klein Curaçao. Dit is echt heel mooi, met witte stranden, palmbomen en de zee zo mooi blauw en helder zoals je die in films ziet. Daardoor krijg je er echt het vakantiegevoel.

Verder heb ik op Curaçao mijn PADI gehaald. Ik vind het daarom heerlijk om in de weekenden te duiken. En natuurlijk strandjes te bezoeken die ik nog niet gezien heb. En ik kan je vertellen, ik heb er een hoop gezien, het ene strand nog mooier dan het andere, maar ik heb er ook nog genoeg niet gezien die wel op de planning staan. Het is jammer dat het weekend maar 2 dagen heeft.

Laatste weken
Wat ik verder nog allemaal op de planning heb staan? Ik heb geleerd op het eiland dat je niet teveel moet plannen. Dus ik kijk nog wel welke activiteiten ik ga doen in de resterende periode. De laatste 2 weken van mijn verblijf heb ik vrij van stage en dan wil ik, naast gewoon relaxen op het strand, ook nog 3 of 4 dagen naar Cuba.

Het eerste wat me werd verteld voordat ik hierheen kwam en toen ik pas hier was, was dat je of van het eiland houd, of dat je het niet leuk vind. In mijn geval hou ik echt van het eiland. En voor mij is het ook al duidelijk dat ik na mijn studie hierheen wil emigreren.

jim-student-bo-curacao
jim-student-bo-curacao1

Lees hier Sjors zijn stage ervaring op Curacao.