Dushi Walks

op

Iedereen die ooit op Curaçao is geweest, heeft vast en zeker Willemstad bezocht. Vaak bezoek je dan de voor de hand liggende toeristische plekjes, die voornamelijk in de wijk Punda liggen. Maar wat als er nog veel meer, soms nog wel mooiere, plekjes in Willemstad te ontdekken zijn? Plekjes waar je misschien nog niet van had gehoord of waar je zelfstandig niet zo snel zult komen. Deze ‘insider’ plekjes bezoek je tijdens de wandeling met Dushi Walks Curaçao, wat ons betreft een dikke aanrader!

dushiwalks1klein

Tijdens een wandeling van +- 2 uur neemt de eigenaresse van Dushi Walks, Shirley, je mee naar prachtige plekken in de wijk Otrobanda, Scharloo of Punda. Deze wijken staan minder goed bekend op Curaçao en zijn misschien ook wel minder geschikt om zelfstandig doorheen te wandelen. Maar Shirley zegt bij haar wandelingen de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen, doordat zij bekend is in de wijk en daar een netwerk heeft.
De wandeling leidt je langs muurschilderingen van o.a. kunstenaar Garrick Marchena en Francis Sling met daarbij veel achtergrond informatie door Shirley verteld.

Zo hebben wij zelf de Otrobanda walk gedaan. Deze is van maandag t/m zaterdag en start om 8.30 en 16.00 uur. We hebben enorm genoten, we hebben nieuwe plekjes ontdekt en onze ogen uitgekeken. We hebben meer geleerd over de geschiedenis van de wijk en de achtergronden van de mensen die hier wonen. Ook bezochten we tijdens deze wandeling de Nettobar, waar we de beroemde groene rum konden proeven.
We kunnen niet wachten om ook de wandeling door de wijk Scharloo te gaan proberen.

Wil jij ook meewandelen met de Dushi Walks door Otrobanda of Scharloo? Neemt dan contact op met Dushi Walks via +59995239272 of bezoek de facebookpagina en stuur een PM. De kosten van de wandeling zijn 35 naf per persoon, waarvan het grootste gedeelte terug de wijken in gaat.

dushiwalks3klein
dushiwalks4klein
dushiwalks5klein
dushiwalks2klein

Andere leuke tip? Beklim de Christoffelberg tijdens je vrije weekend.