Studenten aan het woord: Jesse

op

Mijn naam is Jesse en ben afgestudeerd in Bedrijfseconomie. Begin maart 2014 ben ik afgereisd naar Curaçao voor een (vrijwillige) stage van drie maanden. Voor het plannen van mijn reis ben ik in aanraking gekomen met Bo Curaçao: een jong bedrijf wat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Zij hebben deze fantastische ervaring voor mij mogelijk gemaakt.

Zo heeft Bo Curaçao mijn stageplaats gevonden welke voldeed aan mijn vooraf gestelde criteria. Mijn stagebedrijf was een erkend leerbedrijf. Hier heb ik mezelf binnen verschillende vakgebieden verder kunnen ontplooien. Daarnaast kreeg ik een stagevergoeding van ongeveer 250 euro. Dit is ongeveer het gemiddelde wat een stagiair op Curaçao per maand verdiend. Naast de stage heeft Bo Curaçao ook mijn onderkomen geregeld. Ik kon kiezen uit een aantal verschillende studentenhuizen rondom Willemstad. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in een gezellig huis met tien huisgenoten.

Van maandag tot en met vrijdag had ik stage van 8:00 uur tot 17:00. Naast mijn stage had ik tijd genoeg om van het leven op Curaçao te genieten. Ik was gemiddeld drie á vier keer per week te vinden op de dansvloer. In het weekend gingen we meestal met het huis en de buren het eiland verkennen. We gingen vaak met elkaar naar verschillende stranden en eindigden meestal bij iemand thuis gezamelijk drinkend aan een grote tafel terwijl de barbeque zijn werk deed. Het uitgaansleven op Curacao is heel relaxed. Je kunt elke avond het feest opzoeken. Op Curaçao heerst een vast ritueel als het om feesten gaat. Elke avond is ‘het’ feest op een andere locatie gaande waar iedereen naar toe gaat.

Mijn ervaringen met Bo Curaçao en het eiland waren uiterst positief. Voor geen goud had ik deze ervaring willen missen en daarom raad ik iedereen aan om deze kans te pakken wanneer deze zich voordoet. Twijfel niet en informeer vandaag nog bij Bo Curaçao!

Groet, Jesse

Wil jij meer ervaringen van studenten lezen, lees dan nu Lies haar ervaring.

foto-curacao-palmboom