Studenten aan het woord: Sanne

op

Mijn ervaring in Curaçao

Bon tardi, mijn naam is Sanne Rijnders en ik loop vijf maanden stage op dit mooie eiland! Ik ben dit avontuur begonnen samen met mijn twee vriendinnen Elke Brandon en Esmee Cox. Wij studeren Small Business & Retailmanagement op de Avans Hogeschool in ’s Hertogenbosch. In het derde leerjaar kregen we de kans om in het buitenland stage te lopen en wij dachten waarom niet? Dus zijn wij deze uitdaging aangegaan. Wat echt een aanrader is voor iedereen, aangezien je naast zon, zee en strand ook nog geweldige feesten hebt. Ook al loop je 40 uur stage in de week, de tijd dat je vrij hebt, voelt echt als vakantie.

Ik woon in een groot studentenhuis waar ik samen met veertig andere studenten er elke dag een feestje van probeer te maken. Zo organiseren we af en toe een partybus waarmee wij met zijn allen naar een groot feest gaan. Ook is er een zwembad aanwezig in dit studentenhuis wat ideaal is met dit hete weer.

In het weekend ga ik bijna elke vrijdag en zondag naar Wet & Wild op Mambo Beach, waar ik het uitgaan persoonlijk het leukste vind! Maar ook Cabana op woensdag breekt zo lekker de week. Naast de normale uitgaansgelegenheden zijn er ook speciale feesten, zoals Halloweenfeesten, poolparty’s en festivalletjes. Ook zijn wij als echte brabanders natuurlijk naar het optreden van Guus Meeuwis geweest, die in oktober ook in Curaçao kwam optreden.

Daarnaast kun je heerlijk cocktails drinken bij Chill en heb je de lekkerste sushi boten bij Origami Sushi, wat onderdeel is van the Greenhouse Curaçao. Qua strandjes zijn mijn favoriet: Klein Curaçao, Porto Marie en Karakter/Koraal Curaçao.

De trip naar Klein Curaçao was heerlijk, samen met vriendinnetjes uit Nederland die ons kwamen opzoeken zijn wij op een zondag hierheen gegaan. Wij hadden gekozen voor een Catamaran waar we onbeperkt konden drinken en een barbecue kregen als lunch. Klein Curaçao zelf is ook zooo mooi!

Echt een geslaagde dag dus. Porto Marie is echt een heerlijk strand, zo mooi. De meest relaxte sfeer vind ik te vinden bij Karakter/Koraal Curaçao, hier kun je aan een infinity pool liggen met super mooi uitzicht op de zee, daarnaast kun je er heerlijk eten!! Daarnaast kun je bij Playa Grandi met schildpadden zwemmen, wat ook echt een geweldige ervaring was!

Meer studenten ervaringen lezen? Lees nu Cathelijn haar ervaring.

studenten-aan-het-woord-sanne
studenten-aan-het-woord-sanne1