Vlog 21: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar leven als stagiaire op Curaçao. Deze week is alweer haar laatste stageweek net als voor veel andere studenten. De meeste studenten vertrekken eind januari en de nieuwe lichting komt tussen nu en begin februari aan. Het wordt de komende tijd dus een gezellige mix tussen de nieuwe en oude lichting in de studentenhuizen!

Stranddagjes
Omdat de studenten elkaar na 5 maanden zo goed kennen ontstaan er grote vriendengroepen. Hierdoor kwamen zij gezamenlijk op het idee om met elkaar naar het strand te gaan in het weekend. Het eerste weekend gingen zij gezamenlijk naar Daaibooi. Een vrij onbekend, maar groot strand. Veel lokale mensen komen hier om samen te komen en te barbecueën.

Het weekend erop was de groep wat kleiner en zijn zij samen naar Playa Porto Mari gegaan, ook in de buurt van Daaibooi. Op dit strand kun je namelijk ook met je eigen consumpties meenemen. Met wat hapjes, drankjes en een koelbox hebben zij zich heerlijk vermaakt op het strand van Porto Mari.

Daaibooi en Porto Mari zijn stranden die wat verder van de studentenhuizen liggen. Mambo en Papagayo zijn een stuk populairder onder studenten omdat deze stranden slechts 5 tot 10 minuten van de studentenhuizen liggen. Op vrijdagmiddag is Jette altijd om 13.00 uur klaar met stage waardoor zij in de middag vrij is. Vaak gaan de studenten voor een halve dag dan naar een strand dat wat dichterbij ligt. Dit keer ging Jette samen met drie andere huisgenoten het weekend inluiden bij Papagayo.

Avonden
Doordeweeks is het overdag voor veel stagiaires nog tijd voor stage. Doordat iedereen in zijn laatste weken zit vindt iedere student het leuk om nog te genieten van het prachtige Curaçao. Er zijn geen Happy Hours meer waardoor er ’s avonds meer tijd is voor andere dingen. Zo zijn Jette en haar huisgenoten deze week uiteten geweest, maar hebben zij ook gegeten bij zonsondergang.

Samen zijn zij naar De Visserij en naar De Heeren at Sea geweest. Restaurants waar Jette wel vaker is geweest, maar ook wel echt boven op haar favorieten lijstje staan. Niet alleen in restaurants is het leuk om ’s avonds een hapje te eten, maar op Curaçao kun je natuurlijk ook heerlijk eten afhalen en bij zonsondergang opeten.

Bij Zanzibar kun je pizza afhalen en gezamenlijk gezellig zittend op een cabana opeten. De temperatuur is dan nog heerlijk, het koelt af, maar het wordt nooit echt koud. Ook bij Mambo is de zonsondergang prachtig. Op maandagavond hebben Jette en haar huisgenoten pokebowls afgehaald en deze op het strand opgegeten.

Bekijk hier de vlog: