Leuke weekend-tip (de Christoffelberg beklimmen)

op

Ieder weekend op dit mooie eiland voelt het weer als een mini-vakantie. Prachtige strandjes opzoeken, bezienswaardigheden bekijken, lekker eten en het nachtleven ontdekken. Eén van de dingen die je niet mag missen en die altijd wordt genoemd in de top 3-to-do's op Curaçao is het beklimmen van de Christoffelberg. Een absolute aanrader, daar zijn we het honderd procent mee eens. Maar wist je ook dat deze 372 meter hoge berg in een prachtig park ligt?

christoffel-park1

Wanneer je de Christoffelberg gaat beklimmen betaal je entree voor het park, wat let je dus om na je hike de rest van het prachtige park te gaan ontdekken. Mocht je nou geen zin hebben om een berg te beklimmen (dat snappen we), dan kan je ook gewoon alleen het park gaan bekijken.

Wat heb je nodig? Goede wandelschoenen, voldoende water, een fotocamera en wat eten. Zorg daarnaast dat je, voordat je het park in rijdt, eerst even gebruik maakt van het toilet. Dan kan je gewoon op je gemakje het park bekijken ;). In het park rij je over een heuvelachtige eenrichtingsweg, deze weg is al entertainment op zich. Daarnaast zijn er vele mooie uitzichtpunten te vinden en kan je er ook voor kiezen om een van de vele wandelroutes te gaan doen. De wandeltijden variëren tussen de 20 minuten en de 3 uur. Onderweg kom je vele mooie lokale planten en vogels tegen. Als je een natuurliefhebber bent is dit écht de kers op de taart.

De Christoffelberg beklimmen mag tot 10:00 uur 's ochtends (i.v.m. de warmte). Het park gaat om 6:00 uur 's ochtends open. Tip: ga lekker vroeg zodat het nog redelijk koel is en je de zonsopgang ziet!
Let trouwens goed op of het heeft geregend. Wanneer het veel heeft geregend de nacht of ochtend, mag je niet meer de berg beklimmen i.v.m. gladde paden door de regen.

christoffel-park

In het park zijn nog vele andere geheimen te ontdekken, maar dit laten wij aan jullie over. Wij willen natuurlijk niet alles verklappen! Veel ontdekkingsplezier!

Ben jij graag sportief bezig? Lees alles over sporten op Curacao.