Even voorstellen: Jayresa

op

Al enkele maanden geleden keek ik uit naar dit mooie avontuur en inmiddels ben ik alweer drie weken geleden aangekomen op dit prachtige eiland. Met plezier had ik mijn koffers al een week voor vertrek ingepakt, in de laatste week heb ik afscheid genomen van mijn vrienden en familie en op 11 augustus 2020 vertrok ik eindelijk richting het eiland.'Thuiskomen’ is het juiste woord dat mijn gevoel omschrijft toen ik weer de airport van Curaçao uitstapte.

Wie ben ik
Bon Bini, oftewel ‘welkom’. Mijn naam is Jayresa Epskamp, 24 jaar en vierdejaars Human Resource student op Hogeschool Leiden. Op dinsdag 25 augustus ben ik gestart met mijn afstudeerstage bij Bo Curaçao en hier zal ik de komende vijf maanden mijn scriptie schrijven. Ik zal gedurende mijn stageperiode steeds meer meegenomen worden in het proces, waarbij ik uiteindelijk als allround medewerker mag meedraaien. Zo zal ik bijvoorbeeld zelfstandig gesprekken voeren, marketingactiviteiten organiseren en analyseren en me bekommeren over misschien wel jouw stageplek!

Mijn studie
In 2016 heb ik al eerder stagelopen op Curaçao bij een Makelaarskantoor. Ik studeerde toen mbo vastgoed en makelaardij en was 20 wanneer ik op het eiland kwam. Het was een onwijs mooie tijd waarin ik veel heb geleerd op persoonlijk evenals zakelijk vlak. Het zonnetje, de eeuwige gezelligheid, de happy hours, prachtige stranden en de voetjes in het zand hebben een blijvende indruk nagelaten.

2016

Na het afronden van mijn mbo-opleiding ben ik gestart met de opleiding Human Resource Management in Leiden. Ik heb altijd al van reizen en ontdekken gehouden en dit resulteerde tot een andere onwijs mooie ervaring.

Voor de minor ‘Building Partnerships in China’ ben ik in mijn derde leerjaar op exchange geweest in Shanghai. Dit was een fantastische ervaring waarin ik de mogelijkheid kreeg om op een Chinese universiteit te studeren, de cultuur van dichtbij mee te maken en indrukwekkende plekken te bezichtigen. De cultuur, mensen en omgeving waren een werkelijke ervaring waarop ik met veel plezier terugkijk.

shanghai

Na mijn exchange in Shanghai bleef de drang om weer naar het buitenland te gaan aanhouden. Ik wilde weer terug richting het eiland en kon niet wachten om het warme ‘familie gevoel’ weer te ervaren. Ondanks dat hier veel mensen komen is het net een dorp waarin je binnen no-time veel vrienden maakt met zowel de studentenhuizen evenals de mensen die hier werkzaam zijn.

Het studentenhuis
Ik woon nu in Casa de Palmera, het huis van Bo Curaçao, en kwam samen met nog een huisgenoot als eerste bewoners aan in het studentenhuis. Langzamerhand loopt het huis vol en uiteindelijk zullen we met 23 man het huis delen. Het is een onwijs leuke groep, iedereen staat open om elkaar te leren kennen en we hebben al leuke activiteiten ondernomen. Zondag staat er een bootfeest gepland, volgende week gaan we richting klein Curaçao en de week daarop hebben we weer een bootfeest met iedereen die via Bo Curaçao een stage heeft geregeld. Oftewel, 1 grote gezelligheid.

2020

Ik heb veel zin om ervaring op te doen bij Bo Curaçao en kijk uit naar alle mooie herinneringen die ik hier ga maken. Ik heb het als prettig ervaren dat Bo Curaçao mijn stage heeft geregeld en verzorgd. De zekerheid dat een bemiddelingsbureau toevoegt is voor mij erg waardevol. Zo weet je zeker dat je in een veilige buurt gaat wonen, er mensen zijn in je studentenhuis zijn en dat het bedrijf waar je gaat stagelopen betrouwbaar en kwalitatief waardig is.

De komende tijd zullen jullie meer van mij horen in de blogs, vlogs of op sociale media en ik kan niet wachten om misschien wel jou te helpen met het zoeken van een stage!

Hopelijk tot snel!

Liefs, Jay