Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of is het na het lezen van het antwoord nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

I

K

Kan ik mijn electronica (laptop, oplader telefoon, scheerapparaat) gebruiken op Curaçao?

Ja, dat kan! In veel woningen en bedrijven wordt gebruik gemaakt van 220 volt, net als in Nederland. Op sommige plekken wordt gebruik gemaakt van 110 volt en dan is een wereldstekker nodig. Die kun je kopen in Nederland bij de Mediamarkt of HEMA, maar is ook op Curaçao verkrijgbaar. Kijk altijd naar je electronica, of deze beide voltages aankunnen.

Laatste update - Pagina link

Kan ik ook Nederlandse producten (bijvoorbeeld, hagelslag en kaas) in de winkels vinden?

Veel Nederlandse producten zijn verkrijgbaar op Curaçao. Dit komt ook omdat er een Van der Tweel (met Albert Heijn producten) in Willemstad en Jan Thiel zit. Daarnaast zijn er nog verschillende supermarkten op het eiland (Centrum, Vreugdenhil, Mangusa) die ook Jumbo producten of overige Nederlandse merken aanbieden. Daarnaast zijn er verschillende Nederlandse winkels op het eiland: Jamin, Op=op en DA drogist. Kijk ook bij levensonderhoud op Curaçao voor meer informatie.

Laatste update - Pagina link

M

Moet ik een mobiel op Curaçao aanschaffen of kan ik mijn eigen mobiele telefoon gebruiken?

Je kan je eigen mobiel gebruiken op Curaçao. Veel studenten behouden hun Nederlandse nummer en gebruiken de WiFi die beschikbaar is bij de vele strandtentjes, supermarkten en de woning waar ze in verblijven. Wat ook veel studenten doen is een Curaçaos prepaid simkaart aanschaffen, bij verschillende supermarkten en tankstations kan je dan beltegoed halen. Zo kan je bellen op Curaçao en eventueel een internet bundel aanschaffen. Je kunt dan blijven WhatsApppen met je Nederlandse nummer. We raden het niet aan om een telefoonabonnement af te sluiten tijdens je stage.

Laatste update - Pagina link

Moet ik warme kleren meenemen als ik stage kom lopen op Curaçao?

Nee dat hoeft niet. Curaçao is gelegen in de tropen waardoor er een warm en zonnig klimaat heerst met een gemiddelde temperatuur van 27 graden, ook in de avond. Er waait een vrijwel constante wind uit het oosten wat voor de nodige verkoeling zorgt. Alleen tijdens het regenseizoen (okt/nov) regent het vaker en koelt het soms af naar 25 graden, maar in het algemeen is het altijd mooi weer, of je nou in de herfst, winter, lente of zomer komt. Kijk ook bij jouw stage op Curacao.

Laatste update - Pagina link

W

Wat is de munteenheid op Curaçao en wat is het waard, omgerekend naar de euro?

De munt eenheid op Curaçao is Antilliaanse gulden. €1,- is ongeveer 1,90 Antilliaanse gulden (ANG). De wisselkoers verschilt echter per dag. Voor de actuele wisselkoers kan je gratis een valuta wissel koers app downloaden op je smartphone. Kijk ook bij levensonderhoud op Curaçao.

Laatste update - Pagina link

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

In de zomertijd is het op Curaçao 6 uren vroeger en in de wintertijd is dat 5 uren.

Laatste update - Pagina link

Wat moet ik meenemen naar Curacao?

Dit verschilt per persoon, maar er zijn een aantal dingen die wel handig zijn om mee te nemen:

• goede muggenspray;
• pinnetje van je telefoon om simkaart te verwijderen;
• zonnebrand die niet slecht is voor het koraal;

Sommige studenten adviseren een klamboe, leuke kleding (ivm gebrek aan leuke kledingwinkels) en spulletjes om je studentenkamer te personaliseren.

Laatste update - Pagina link

Wat moet ik zelf nog regelen als ik een pakket afneem bij Bo Curaçao?

Dit hangt van je pakket af, wat je zelf moet regelen bij het afsluiten van de volgende pakketten:

• Totaalpakket: een vliegticket boeken, reisverzekering en WA-verzekering afsluiten, een aantal documenten aanschaffen voor je vergunning (wij sturen een stappenplan hiervoor) en deze vergunning ophalen op Curaçao.
• Studentenpakket: een vliegticket boeken, een reisverzekering en WA-verzekering afsluiten en vergunning en bijkomende documenten regelen.
• Stel-het-samen-pakket: Hierbij helpen we je alleen bij de dingen die jij wilt. De overige dingen moeten je zelf regelen.

Zorg er ook voor dat je tijdens je periode op Curaçao beschikt over een geldig paspoort welke tenminste nog 3 maanden geldig is na terugkeer van je stage.

Laatste update - Pagina link

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

De openingstijden van winkels kan je vergelijken met die van in Nederland. De supermarkten zijn elke dag open tot 20:00 of 21:00 uur. Wanneer je: 'openingstijden [naam winkel]' Googelt vind je de actuele tijden, deze kunnen tijdens feestdagen niet up to date zijn.

Laatste update - Pagina link

Z

Zijn er andere verkeersregels op Curaçao?

Ja die zijn er. Lees voor meer informatie onze blog over autorijden hier

Laatste update - Pagina link