Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of is het na het lezen van het antwoord nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

I

K

Kan ik mijn elektrische apparaten (laptop, oplader telefoon, scheerapparaat) gebruiken op Curaçao?

Ja, dat kan! In veel woningen en bedrijven wordt gebruik gemaakt van 220 volt, net als in Nederland. Op sommige plekken wordt gebruik gemaakt van 110 volt en dan is een wereldstekker nodig. Die kun je kopen in Nederland bij de Mediamarkt of HEMA, maar is ook op Curaçao verkrijgbaar.

Laatste update - Pagina link

Kan ik ook Nederlandse producten (bijvoorbeeld, hagelslag en kaas) in de winkels vinden?

Alle Nederlandse producten zijn verkrijgbaar op Curaçao. Er is een Albert Heijn in Willemstad en een bij Jan Thiel. Kijk ook bij levensonderhoud op Curaçao: http://bocuracao.nl/handig/tips/levensonderhoud-op-curacao

Laatste update - Pagina link

M

Moet ik een mobiel op Curaçao aanschaffen of kan ik mijn eigen mobiele telefoon gebruiken?

Je kan je eigen mobiel gebruiken op Curaçao. Wat veel studenten doen is een Curaçaos simkaartje aanschaffen om zo goedkoop te kunnen bellen op Curaçao.

Laatste update - Pagina link

Moet ik warme kleren meenemen als ik stage kom lopen op Curaçao?

Nee dat hoeft niet. Curaçao is gelegen in de tropen waardoor er een warm en zonnig klimaat heerst met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Er waait een vrijwel constante passaatwind uit het oosten wat voor de nodige verkoeling zorgt. Of je nou in de herfst, winter, lente of zomer komt stage lopen op Curaçao het is er altijd lekker weer! Kijk ook bij jouw stage op Curaçao: http://bocuracao.nl/blog/jouw-stage-onder-de-zon

Laatste update - Pagina link

W

Wat is de munteenheid op Curaçao en wat is het waard, omgerekend naar de euro?

De munt eenheid op Curaçao is Antilliaanse gulden. €1,- is ongeveer 2,2 Antilliaanse gulden (ANG). Voor de actuele wisselkoers kan je gratis een valuta wissel koers app downloaden op je smartphone. Kijk ook bij Levensonderhoud op Curaçao: http://bocuracao.nl/handig/tips/levensonderhoud-op-curacao

Laatste update - Pagina link

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

In de zomertijd is het op Curaçao 6 uren vroeger en in de wintertijd is het op Curaçao 5 uren vroeger.

Laatste update - Pagina link

Wat moet ik zelf nog regelen als ik een pakket afneem bij Bo Curaçao?

Dit hangt van je pakket af:

  • Totaalpakket: een vliegticket boeken, reisverzekering en WA-verzekering afsluiten, een aantal documenten aanschaffen voor je vergunning en deze vergunning ophalen wanneer deze klaar is.
  • Studentenpakket: een vliegticket boeken, een reisverzekering en WA-verzekering afsluiten en je auto en vergunning regelen.
  • Stel-Het-Samen-Pakket: Hierbij helpen we je alleen bij de dingen die jij wilt. De overige dingen moeten je zelf regelen. Bij de andere twee pakketten kun je lezen wat er geregeld moet worden.

Zorg er ook voor dat je tijdens je periode op Curaçao beschikt over een geldig paspoort welke ten minste nog 3 maanden geldig is na terugkeer.

Laatste update - Pagina link

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

De openingstijden van winkels kan je vergelijken met die van in Nederland. De supermarkten zijn elke dag open tot 20:00 of 21:00 uur.

Laatste update - Pagina link

Z