Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of is het na het lezen van het antwoord nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

H

Hoe is de gezondheidszorg op Curaçao?

De gezondheidszorg op Curaçao is goed. Curaçao heeft een ziekenhuis met goed opgeleide artsen. Daarnaast zijn er ook verschillende huisartsposten.

Laatste update - Pagina link

I

Is het onveilig op Curaçao?

Het belangrijkste is dat je je verantwoordelijk gedraagt. Zolang jij verstandige
keuzes maakt kun je optimaal van je tijd op Curaçao genieten.
Enkele tips om je verblijf te veraangenamen zijn: Rijdt niet met drank op. Ben je van plan om te drinken zorg dan er altijd dat er iemand voor je Bobt. Zoek het gevaar niet op en informeer van tevoren welke wijk(en) je beter kunt vermijden. Laat geen spullen in je auto liggen, zodat ook niemand geïnteresseerd is in je auto. Ga ’s avonds niet alleen over straat, overdag is dit geen probleem.

Laatste update - Pagina link

K

Kan ik ook Nederlandse producten (bijvoorbeeld, hagelslag en kaas) in de winkels vinden?

Alle Nederlandse producten zijn verkrijgbaar op Curaçao. Er is een Albert Heijn in Willemstad en een bij Jan Thiel. Kijk ook bij levensonderhoud op Curaçao: http://bocuracao.nl/handig/tips/levensonderhoud-op-curacao

Laatste update - Pagina link

R

V

Verschilt autorijden op Curaçao van autorijden in Nederland?

Het verkeer op Curaçao is redelijk relaxed en de regels wijken niet heel veel af van die van Nederland en je mag met een Nederlands rijbewijs rijden op Curaçao. Lees ook onze blog, over autorijden op Curaçao.

Laatste update - Pagina link

W

Wat is de munteenheid op Curaçao en wat is het waard, omgerekend naar de euro?

De munt eenheid op Curaçao is Antilliaanse gulden. €1,- is ongeveer 2,2 Antilliaanse gulden (ANG). Voor de actuele wisselkoers kan je gratis een valuta wissel koers app downloaden op je smartphone. Kijk ook bij Levensonderhoud op Curaçao: http://bocuracao.nl/handig/tips/levensonderhoud-op-curacao

Laatste update - Pagina link

Wat is het gemiddelde loon op Curaçao?

Het gemiddelde uurloon op Curaçao is ongeveer 10 Antilliaanse gulden. Dit betekent dat als je 40 uur per week werkt ongeveer 1600 gulden per maand verdient. Dit is zo’n 750 euro per maand. De lonen liggen op Curaçao een stuk lager dan in Nederland. De vaste lasten zijn gelijk aan de vaste lasten in Nederland. Daarentegen liggen de prijzen in de horeca of voor benzine weer een stuk lager dan in Nederland.

Laatste update - Pagina link

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

In de zomertijd is het op Curaçao 6 uren vroeger en in de wintertijd is het op Curaçao 5 uren vroeger.

Laatste update - Pagina link

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

De openingstijden van winkels kan je vergelijken met die van in Nederland. De supermarkten zijn elke dag open tot 20:00 of 21:00 uur.

Laatste update - Pagina link

Wordt er ook gefietst op Curaçao?

Er word bijna niet gefietst op Curaçao. De meeste studenten die komen stage lopen op Curaçao kiezen ervoor om een huurauto te gebruiken. Om de bezienswaardigheden van Curaçao te zien, om de leuke restaurants te bezoeken of om de dagelijks boodschappen te doen kun je bijna niet zonder huurauto. Ook om op je stage adres te komen heb je vaak al een auto nodig.

Laatste update - Pagina link

Z