Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of is het na het lezen van het antwoord nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

H

Hoe duur is een vliegticket naar Curaçao?

Een vliegticket naar Curaçao is ongeveer 700 euro. Met de Werelddeal weken van KLM en buiten het hoofdseizoen om zijn de tickets vaak een stuk goedkoper en kan je zelfs voor 500 euro naar Curaçao vliegen. In het hoofdseizoen, zoals juli en augustus, en december en januari is het een stuk duurder en is een ticket al gauw 900 euro.

Laatste update - Pagina link

M

Met welke andere kosten moet ik rekening houden?

Naast de bemiddelingskosten (hoogte afhankelijk van hetpakket dat je afneemt), heb je sowieso nog de volgende kosten:

• vliegticket;
• vaste lasten: huur woning, water en elektra, huur auto/scooter en boodschappen;
• zorg, reis en WA-verzekering;
• stagevergunning, paspoort (geldigheid minimaal 6 maanden of gehele stageduur indien die langer is dan 6 maanden) etc.

Voor meer informatie over de maandelijkse kosten, kijk je op handig om te wetenvoor een aantal tips. Wil je precies weten hoeveel je maandelijks kwijt bent? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze budgetplanner.

Laatste update - Pagina link

W

Wanneer moet je betalen voor je bemiddeling?

Inschrijven is geheel gratis en vrijblijvend! Indien je een Totaalpakket of een Studentenpakket afneemt betaal je pas als je akkoord bent gegaan met je stageplek. Als je zelf een pakket samenstelt, hoef je pas te betalen als je akkoord gaat met je stageplek, huisvesting en/of auto. Indien je alleen je vergunning wilt laten regelen, moet je wel gelijk betalen, omdat het proces dan gelijk in werking wordt gezet.

Laatste update - Pagina link

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Na je inschrijving nemen wij contact met je op om een intakegesprek in te plannen. Na het intakegesprek gaan wij aan de hand van je inschrijfformulier en de informatie van het intakegesprek op zoek naar een geschikte stageplek. Heb je zelf een pakket samengesteld en ben je bijvoorbeeld alleen op zoek naar huisvesting? Dan gaan we dat voor je regelen. Voor een volledige uitleg bekijken onze procedure hier.

Laatste update - Pagina link

Wat zijn de gemiddelde kosten van levensonderhoud op Curaçao?

Op de website staat onder het kopje handig om te weten een tabel weergegeven met de belangrijkste uitgaven die je als student op Curaçao zult hebben. Aan de hand van deze tabel kun je voor jezelf een reële begroting maken wat je maandelijkse uitgaven zullen zijn op Curaçao. Ook kun je hiervoor onze budgetplanner gebruiken, welke je gratis ontvangt wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Laatste update - Pagina link

Z

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?

Nee, je inschrijving is geheel gratis en vrijblijvend! Pas als je akkoord gaat met je stageplek, huisvesting of auto ontvang je van ons een factuur.

Laatste update - Pagina link