Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of is het na het lezen van het antwoord nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

W

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik op Curaçao verblijf?

Als je op Curaçao verblijft heb je een geldige en goede zorg- en reisverzekering nodig. Zorg dat je bij je reisverzekering aangeeft dat je ook voor ongevallen en repatriëring verzekerd wilt zijn (kijk ook naar de vergoeding omtrent corona). Het is ook van belang om een WA-verzekering af te sluiten, als je dit nog niet hebt. Je verzekeringen moeten de hele periode dat je op Curaçao verblijft geldig zijn. Daarnaast moet je bij het afsluiten van je verzekering er opletten of je verzekering wel geldig is op Curaçao en op het aantal maanden dat je op Curaçao verblijft. Let hier goed op, want lang niet alle verzekeringen dekken alles als je voor je stage in het buitenland verblijft.

Mocht je niet verzekerd kunnen blijven bij je zorgverzekering, dan moet je ook een zorgverzekering afsluiten voor je stage op Curaçao. In dat geval raden wij Insure to Study aan. Wanneer je verzekert blijft bij jouw zorgverzekering, raden wij JoHo Special Isis aan.

Voor meer informatie over deze verzekeringen ga naar: http://bocuracao.nl/handig/tips/verzekering

Laatste update - Pagina link