Jouw stage op Curaçao

op

Bon Bini!

Ga jij stage lopen op Curaçao? Hieronder vind je informatie!

Algemeen

Curaçao is een prachtig eiland, gelegen in de Caribische zee op ruim 8000 kilometer afstand van Nederland. Dit is ongeveer 9 uur vliegen vanaf Schiphol. Het eiland Curaçao heeft 150.000 inwoners. Met een totale oppervlakte van 472 vierkante kilometer is Curaçao het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Per jaar komen er ongeveer 1500 studenten stage lopen op Curaçao die er gemiddeld 6 maanden verblijven. Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De officiële talen op Curaçao zijn het Nederlands en het Papiaments, de meeste Antillianen spreken Papiaments met elkaar. Curaçao is gelegen in de tropen waardoor er een warm en zonnig klimaat heerst met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Er waait een vrijwel constante passaatwind uit het oosten wat voor de nodige verkoeling zorgt. Of je nou in de herfst, winter, lente of zomer komt stage lopen op Curaçao het is er altijd lekker weer!

Het eiland Curaçao is het droomeiland van de Antillen. Van strandvakantie tot buitenlandse stage, iedereen komt enthousiast terug van zijn bezoek of stage op Curaçao. Dit komt onder andere door de veelzijdigheid van het eiland. Curaçao staat wereldwijd bekend om de zandstranden, de mooie duiklocaties en om de gekleurde huisjes in Willemstad. Naast deze “standaard” hoogtepunten heeft Curaçao nog veel meer te bieden. Op onze website staan tips en informatie waar je veel aan hebt tijdens je stage op Curaçao!

Kijk ook bij algemene informatie Curaçao: http://bocuracao.nl/dit-doen-wij/ontspanning-op-curacao/algemene-informatie-over-curacao

Willemstad

Willemstad – niet alleen de hoofdstad van Curaçao, maar ook de enige stad op het eiland – is al sinds lange tijd het economische en culturele centrum van het eiland. Willemstad is verdeeld in twee delen: Punda (de punt) en Otrobanda (de anderen kant). Deze worden met elkaar verbonden door de beroemde Koningin Emma Pontonbrug (ook wel de pondjesbrug genoemd). Mocht je een dag vrij zijn van je stage dan kun je in beide delen lekker winkelen. Zo vind je in Punda de gezellige winkelstraatjes; allemaal straatjes met leuke winkeltjes met kleding, souvenirs en nog veel meer. Ook de drijvende markt, te vinden op de hoek van de Handelskade, mag je tijdens jouw stage op Curaçao niet missen. Hier wordt met name fruit en groente verkocht vanuit kleine vissersbootjes. In Otrobanda vind je de bekende Renaissance Mall en het Rif Fort. Deze winkelervaring mag ook niet ontbreken aan jouw tijd op Curaçao. Misschien heb je ze wel eens gezien, de handgeschilderde souveniers uit Curaçao. Kom je vanaf Punda over de pondjesbrug dan zie je de marktkraampjes als staan. Daarnaast is Willemstad voorzien van divers plekken waar je terecht kunt voor een lunch, een avondmaaltijd of een drankje. Zo zie je maar, naast het stage lopen op Curaçao kun je hier ook de nodige ontspanning vinden.

Kijk ook bij restaurants op Curaçao: http://bocuracao.nl/dit-doen-wij/ontspanning-op-curacao/restaurants

foto-terras-punda

foto-drijvende-markt