Verzekering

Als je gaat stage lopen op Curaçao moet je een zorgverzekering, reisverzekering en WA-verzekering hebben. Het is van belang dat je verzekerd bent tijdens de gehele periode dat je op Curaçao bent. Check als eerst of je bij je zorgverzekering verzekerd kunt blijven tijdens je stage. Je kan je zorgverzekering in Nederland alleen aanhouden als je in Nederland verzekerd blijft voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is degene die dit beoordeelt.

Mocht je niet verzekerd kunnen blijven bij je zorgverzekering, dan moet je ook een zorgverzekering afsluiten voor je stage op Curaçao. In dat geval raden wij Insure to Study aan. Je kunt je bij deze verzekering zowel verzekeren voor zorg en reis. Je kunt je online aanmelden, maar ook telefonisch contact met ze opnemen.

Voor meer informatie: https://www.insuretostudy.com/nl/

Mocht je verzekerd blijven, dan is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Let hierbij dan goed op de geldigheid van je reisverzekering. Bij veel reisverzekeringen mag je maar maximaal 90 dagen in het buitenland verblijven. Je hebt daarom een reisverzekering nodig die stage lopen in het buitenland toelaat en je gehele verblijf geldig is. Zorg dat je reisverzekering een goede dekking heeft, onder andere bij ongevallen en repatriëring. Dit zit namelijk niet standaard en volledig bij je zorgverzekering in. Laat je dus goed voorlichten! Wij raden de volgende verzekering aan: JoHo Special Isis, omdat dit een verzekering is die je gehele verblijf geldig is en daarnaast zowel een reis als WA-verzekering aanbiedt. Hierbij is de WA-verzekering ook geldig tijdens je stage.

Voor meer informatie: http://www.specialisis.nl/