Even voorstellen: Charlotte, update na 2 maanden

op

Hi,

Mijn naam is Charlotte en ik ben 22 jaar. Ik kom uit het ‘mooie’ Ede en studeer Bedrijfskunde MER aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van mijn studie en mag ik voor 5 maanden stagelopen op Curaçao. En ook nog eens bij Bo Curaçao zelf!

In 2015 ben ik op vakantie geweest naar Curaçao en was ik gelijk verliefd op dit prachtige eiland. Ik heb eigenlijk niet lang nagedacht om stage te gaan lopen in het buitenland. Andere zeiden tegen mij: gewoon doen. Samen met mijn studiegenootje, Cathelijn van Loon, vlogen wij 22 augustus 2017 naar Hato. Alleen voor de dag van vertrek was ik zenuwachtig, omdat ik altijd het gevoel heb dat ik wat vergeet. Gelukkig ging dit snel weer over, want op de dag van vertrek had ik er al helemaal zin in. Ik vond het zelf fijn dat ik alles van tevoren al op orde had, zoals een auto, documenten voor de stagevergunning en een simkaart. Dit neemt toch weer een beetje stress weg.

En hier zit ik dan… alweer drie weken en de tijd vliegt voorbij als je het leukt hebt. Ik kwam een weekje eerder aan voordat de stage echt begon, zodat ik nog de tijd had om te acclimatiseren. Ik woon in een groot studentenhuis met 35 anderen, dus ik zal mij nooit vervelen. Echt volop genieten hier en dan heb ik nog niet eens alles gezien. Prachtige standen, lekkere restaurants, gezellige sfeer en uiteraard feesten genoeg ;). Het is allemaal dichtbij, maar lopen is hier niet te doen. Het auto rijden was in eerste instantie nog wel wennen, aangezien er andere regels zijn qua voorrang nemen/geven.

In deze weken heb ik al veel nieuwe mensen leren kennen. De eerste stageweken mocht ik mee studenten ophalen van het vliegveld om ze vervolgens naar de juiste huisvesting te brengen. Erg leuk om zoveel nieuwe gezichten te zien en de huisvestingen met elkaar te vergelijken!

De komende maanden ga ik bezig met het onderhouden van het klantencontact, het organiseren van events, het onderhouden van social media en ga ik vloggen. So we’ll keep in touch!

charlotte-bo-curacao

Update van Charlotte na 2 maanden

Ik leef inmiddels al weer 2 maanden op Curaçao, dus hierbij even een update. Het gaat zo snel hier allemaal, natuurlijk omdat het volop genieten is. Veel strand en veel feest en een beetje werk en school hoort natuurlijk ook bij stage ;). In mijn huis is het tot nu toe ook erg gezellig. Gezamenlijk naar feesten en samen eten. Rond deze tijd komen ook veel vrienden en familie van huisgenootjes op bezoek.

Wat zeker een aanrader is, is de partybus. Met feesten zoals Full Moon of Nachtwerk ga je al snel met veel studenten en dan is de bus echt top en niet duur. Voor de rest ben ik veel te vinden bij Mambo Beach of Jan Thiel Baai. Dit omdat het dichtbij is en ik het toch de fijnste stranden vind. Voor mooiere stranden moet je toch echt naar Westpunt, wat al snel een uurtje rijden is maar zeker de moeite waard is. Hier kan je overigens ook flamingo’s spotten.

Op de planning staat nog met schildpadden zwemmen bij Playa Grandi. Ik heb al filmpjes gezien die gemaakt zijn met een Go Pro en dat ziet er heel gaaf uit. Ook is het plan om de Christoffel berg te beklimmen, al hoor ik om me heen dat dit een zware ochtend gaat worden maar wel met een mooi uitzicht ;). Daarnaast wil ik nog met dolfijnen zwemmen en zal ik nog verschillende stranden bezoeken.

Ik zal jullie met filmpjes op de hoogte houden, zodat ik een beter beeld kan geven hoe het eruit ziet.

Te despues!

charlotte-bo-curac-ao

Meer lezen over een van onze stagiaires? Lees dan Desi haar voorstel blog.