Quad tour op Curaçao

op

Als jij stage loopt op Curaçao is de quad tour een belevenis die wij je kunnen aanraden. Sterker nog, de quad tour is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Tijdens jouw stage op Curaçao ben je natuurlijk veel te vinden op een van de mooie stranden, maar er zijn nog veel meer mooie plekjes op het eiland. Je kunt zelf op pad gaan om een boel mooie plaatsen op het eiland te ontdekken, maar met een quad tour kom je op plekken die je zelf nooit had gevonden.

stage-curacao-atv-tour1

Tijdens zo’n tour ga je op pad met een ervaren gids die jou wegwijs maakt over het hele eiland. Hierbij moet je niet denken aan de gewone autowegen maar aan rotsachtige weggetjes dwars door de natuur. Bij de start van de tour worden er verschillende opties gegeven waar je allemaal heen kunt en na overleg over de route start de tour. De eerste paar honderd meter rijd je op een gewone asfaltweg, maar al snel ga je off the road. Zodra je de grote weg hebt verlaten kijk je je ogen uit. Er is zoveel moois te zien onderweg. Heb je bijvoorbeeld gekozen om de westkant van Curaçao te ontdekken dan kom je op verschillende bijzondere plaatsen die je nooit meer zal vergeten. Zo kom je onder andere langs de ruige rotsachtige kust van Curaçao. Aan deze zijde van het eiland waait het altijd en zijn de golven het hoogst. De golven die opspatten tegen de rotsachtige kust vormen een prachtig gezicht. Deze tour brengt je ook bij de Blow Hole, een groot gat in de rotsen waar het water uitspuit bij elke hoge golf die de kust nadert. Een van de meest bijzondere plekken van de tour is de beroemde natuur jacuzzi. Hier wordt een kleine pitstop gemaakt zodat je een duik kunt nemen. Vervolgens kom je langs de houtjes baai. Deze baai word zo genoemd omdat er veel houtjes en wrakstukken te vinden zijn die zijn aangespoeld.

stage-curacao-atv-tour2

Een andere route brengt je langs de Turtle Bay, een schitterende baai gelegen in bescherm natuurgebied, waar je alleen via deze route kunt komen. Hierna rijd je langs de bijzondere windmolens om uiteindelijk bij de kunstmuur uit te komen, beschildert door Yubi Kirindongo, de beroemde lokale schilder van Curaçao.Uiteraard wordt er ook een bezoek gebracht aan het mooiste strand van Curaçao waar je even af kunt koelen en zelfs kunt snorkelen. Een bezoek aan de oude zoutmijnen, waar momenteel de roze flamingo’s verblijven is ook onderdeel van de tour.

Het team van Bo Curaçao heeft de tour al eens gedaan en kan uit eigen ervaring de tour bij je aanraden. Het maakt jouw stage op Curaçao nog een stukje onvergetelijker. Kan jij niet wachten om ook leuke activiteiten te ondernemen op het eiland, neem dan vooral een kijkje bij een andere activiteit die stagiaires van ons hebben gedaan flyboarden..

Have fun, Team Bo Curaçao