Vlog 11: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar leven als stagiaire op Curaçao. Veel stagiaires op Curaçao krijgen familie op bezoek. Voor Jette was afgelopen week haar vader langsgekomen. Samen hebben zij een paar dagen genoten van het eiland door veel verschillende plekken te bezoeken en uiteten te gaan.

Stranden
De week begon met een kijkje nemen bij Mambo Beach. Jette is vroeger vaker op Curaçao geweest met haar vader, vaak verbleven zij dan bij Mambo. Het was dus voor haar vader erg leuk om wat oude herinneringen op te halen en te zien waar zijn dochter een aantal jaar later haar studentenleven leeft in de avonduren. Hier hebben zij geluncht bij Hemingway, op het vlot aan het helderblauwe water.

De volgende dag zijn ze samen gaan lunchen bij Karakter. Karakter is een plek om te lunchen, maar heeft ook een aantal strandbedjes. Toch zijn Jette en haar vader na de lekkere lunch doorgegaan naar Cas Abou om nog meer van het eiland te zien en te snorkelen. Na even op het strand te hebben gelegen en gesnorkeld te hebben was het tijd voor De Visserij! Een uniek restaurant dat leuk is om aan je familie te laten zien wanneer zij op bezoek zijn.

Later die week was het tijd voor een tour naar Westpunt. Binnen een dag kun je dan ongeveer 6 verschillende stranden gezien hebben. Het strand Playa Grandi is van zichzelf niet erg bijzonder, maar onder water daarentegen wel! Playa Grandi wordt ook wel het schildpaddenstrand genoemd. Hier kun je namelijk tussen en met meerdere schildpadden zwemmen. Ook weer een hele unieke ervaring.

Willemstad
In Willemstad is het leuk om een beetje rond te lopen, te kijken naar de gebouwen en bruggen en ergens een hapje te eten. Zo hebben Jette en haar vader gedineerd bij De Gouverneur. Wanneer je van tevoren reserveert kun je vragen om een plekje op het balkon. Hier heb je prachtig uitzicht op de verlichte St. Anna Baai, Koningin Emma Brug en de gekleurde gebouwen.

Overdag hebben zij het Kura Hulanda Museum bezocht. Het museum ligt bij de haven van Willemstad, precies daar waar Nederlandse ondernemers tot slaaf gemaakte Afrikanen samen met andere commerciële goederen verhandelden en verscheepten. Dit museum laat de slavenhandel zien. Vooral wanneer je met een gids (5 euro extra) door het museum gaat, zal je in een korte tijd veel leren over de slavengeschiedenis. Zeker aan te raden!

Bekijk hier de vlog:

Wil jij meer van Jette haar vlogs zien klik dan hier.