Studenten aan het woord: Sjors

op

Ik ben Sjors Roescher en ik ben een van de stagiaires op Curaçao!

We zijn nu 2 maanden onderweg en wat is dit eiland bijzonder. Mijn stage bij mijn stagebedrijf (via Bo Curaçao geregeld) bevalt super en het leven hier is fantastisch.

Ik had in de eerste 2 weken ups en downs maar dit verdween, omdat je na een tijdje in een soort ritme komt. Je ontmoet super leuke mensen en je creëert een band met het eiland. Wat ik vooral een positief punt vind aan stage lopen op Curaçao is dat je er zelfstandig van wordt. Maar daarnaast ook echte gezelligheid leert kennen. De feestjes zijn top en de ervaringen zijn bijzonder. Wat je echt moet doen als je op Curaçao bent zijn natuurlijk de mooie spots bezoeken die het eiland te bieden heeft. En daarnaast genieten van de mensen en de sfeer om je heen.

Stage tijd
Ik kan zeggen dat ik nu 2 maanden onderweg ben en nog 3 maanden te gaan heb, eerder ga ik zeker niet weg! Een ervaring op Curaçao is onvergetelijk, dat helpt voor mijzelf ook zeker positief mee aan mijn zelfontwikkeling. Je leert door stage te lopen op Curaçao namelijk niet alleen door je stageadres maar eigenlijk ook enorm door het leven eromheen.

Bo Curaçao heeft voor mij veel betekend in het vinden van mijn weg op Curaçao. Zo hielpen ze niet alleen met het vinden van een stage en het regelen van vergunningen. Maar zo appen ze je op het eiland regelmatig of je het naar je zin hebt en of je eventueel vragen hebt. Dit contact is erg prettig.

Tips
Mijn tips voor dit eiland zijn: veel leren en jezelf ontwikkelen maar daarnaast ook zeker genieten! Het eiland is fantastisch en het is nu nog steeds moeilijk dat te beseffen omdat de tijd hier voorbij vliegt.

Verder leer ik nu ook veel andere studenten kennen (uit andere studentenhuizen) wat de gezelligheid ten goede komt. De interactie met de zogenoemde ‘lokalen’ is ook zeer aangenaam. De meeste mensen hier ontvangen stagiaires gastvrij en de gezamenlijk Nederlandse taal is natuurlijk ook een voordeel.
Het is ook leuk om hun taal (Papiaments) te gebruiken. Zo kunnen ze zien dat je er moeite voor doet en zo leer je hun ook beter begrijpen.

groepsfoto-cristoffelberg

groepsfoto-zanzimiddag

Lees ook Jim zijn stage ervaring op Curacao!