Studenten aan het woord: Nina

op

Bon dia!

Eventjes voorstellen.. Mijn naam is Nina Bosch, 22 jaar en ik loop vijf maanden stage op Curaçao! Ik volg de opleiding European Studies aan De Haagse Hogeschool in Den Haag. Ik ben dit avontuur alleen begonnen, maar ik ga naar huis met heel veel nieuwe vrienden. Het is mijn tweede avontuur in het buitenland en waarom dit keer Curaçao? Natuurlijk om het geweldige weer, de mooie stranden, de leuke feestjes en de relaxte sfeer. Naast 5 dagen in de week stage lopen is er genoeg vrije tijd om een echt vakantie gevoel te creëren.

Studentenhuis
Ik woon in een villa met 19 andere studenten waar het altijd gezellig is. De nodige feestjes worden gevierd en na het uitgaan is de verkoeling in ons zwembad een must met dit warme weer. Elke dag weer is thuis komen en je voelt je nooit alleen!

Uitgaan Curacao
Op Curaçao kan je bijna elke avond uitgaan als je dit wilt. De eerste maand ging ik alle feestjes af, maar ik merkte al snel dat het niet vol te houden was met een volle werkweek. Maar de woensdagavond Cabana, vrijdagavond Wet & Wild en zaterdagavond Zanzibar blijft er altijd in! De leukste tijd van de week vind ik op vrijdag bij Chill tijdens de happy hour. Je hebt een werkweek van 40 uur achter de rug dus het is tijd om te relaxen. Met je blote voeten in het zand en de ondergaande zon, sta je samen met je huisgenoten het weekend in te luiden.

Einde stage tijd
Helaas komt mijn tijd alweer bijna ten einde. Dit betekend dat ik al heel wat heb gedaan op het eiland. Van quad rijden, tot de Christoffel berg beklimmen, chillen op het strand en landhuizen bezocht. Samen met mijn beste vriendinnetjes uit Nederland zijn we gaan quad rijden, waarbij we de noordelijke route hebben genomen. We reden door de ongerepte natuur met hoge bulten (waardoor we bijna omkiepten), veel te hard door het water (helemaal nat en een kapotte quad, gelukkig was dit snel opgelost haha) en over de droge vlakte aan de noordelijke kant van Curaçao. Quad rijden was veruit de leukste activiteit wat ik gedaan heb op Curaçao.

Klein Curacao
Samen met mijn ouders en zus ben ik naar Klein Curaçao geweest. Het zand van het strand is net zo wit als de sneeuw in Nederland en het water is net zo helder als het Nederlandse kraanwater. Klein Curaçao is een geweldige snorkelplek waar we met zeeschildpadden hebben gezwommen. Als afsluiter van de dag zijn we onderweg wilde dolfijnen tegengekomen! Dit was ook zeker een dag voor in de boeken.

Stranden
Curaçao heeft geweldige stranden met azuur blauw water. Elk weekend voelt dan ook weer als vakantie op het strand met een Amstel Bright. Mijn lievelingsstrand is Grote Knip. Lekker cliché, het bekendste strand van Curaçao. In het weekend ben ik vaak te vinden bij Mambo Beach of Jan Thiel Beach (lekker dichtbij haha). Verder zijn Cas Abao, Playa Kalki, Karakter en Porto Mari mijn top stranden.

Ayo, liefs!
Nina

Meer ervaringen van studenten lezen? Lees dan nu Elke haar avontuur.

nina-bosch-foto
nina-bosch-foto-2