Studenten aan het woord: Marije

op

Bon tardi!

Mijn naam is Marije, twintig jaar oud en loop van september tot februari stage op dit mooie eiland! Ik studeer Bedrijfskunde MER aan de Hanzehogeschool te Groningen en kreeg de kans om ervaring op te doen in het buitenland tijdens mijn oriënterende stage in het derde leerjaar. Mijn keuze voor Curacao is mede door Bo Curacao. Zij hebben mij goed begeleid bij mijn keuzes.

Ik ben werkzaam als assistent-makelaar bij een makelaarskantoor. Ik ben terecht gekomen in een ontzettend leuk team, waar hard werken beloond wordt. Naast de 40 uren per week dat ik aan het werk ben, zijn er vaak personeelsborrels en -uitjes. In het weekend ben ik altijd vrij en ben ik te vinden met huisgenootjes op het strand.

Studentenhuis
Ik heb gekozen om te gaan wonen in een middelgroot studentenhuis. Ik wilde graag met veel huisgenootjes wonen, omdat je je dan nooit eenzaam hoeft te voelen. Mijn kamer waar ik me terug kan trekken is erg mooi, en als ik gezelligheid wil ga ik in de woonkamer zitten en is er altijd wel iemand om mee te kletsen. We doen vaak leuke dingen met het huis. Zo hebben we bijvoorbeeld een keer gebarbecued met z’n allen op het strand, gewakeboard op het Spaanse water en gaan we vaak ’s avonds uit naar Cabana, Zanzibar of Wet n Wild.

Activiteiten
Ondanks dat Curacao een relatief klein eiland is, zijn er dus echt genoeg dingen te doen. Zo ben ik naar Klein Curacao geweest. Een prachtig onbewoond eiland met super witte stranden en een blauwe heldere zee. Ook leuk om te doen is een bezoekje aan het Sea aquarium, Sheta Boca, de Christoffelberg, de blauwe kamer en de struisvogelfarm. Ook komen er op Curacao vaak bekende Nederlanders. Zo ben ik naar optredens geweest van de Jeugd van tegenwoordig, Guus Meeuwis en Kensington.

Curacao ligt in midden Amerika en dit biedt je de kans om goedkoop naar andere landen te gaan die je anders vanuit Nederland niet zo snel zou bezoeken. Ik ben zelf vijf dagen naar New York op vakantie geweest met een huisgenootje wat een ontzettend gave ervaring was. Zo zijn er ook huisgenootjes naar Bonaire en Colombia geweest.

Kortom, ik raad iedereen aan om stage te lopen op Curacao!

Meer ervaringen van studenten lezen? Lees Nina haar ervaring.

marije
marije1
marije2