Studenten aan het woord: Roy

op

Mijn naam is Roy Karsies ik ben 23 jaar en geboren en getogen in Almere. Ik volg de studie Bachelor Business studies met als afstudeerrichting logistiek aan de Hogeschool Inholland in Haarlem.

Momenteel zit ik in het derde jaar van deze studie, hierbij is de bedoeling dat ik een meewerkstage met onderzoek uitvoer. Ik had vrij de keuze om overal in de wereld stage te gaan lopen en heb toen gekozen om op het zonnige Curaçao, waar ik nog nooit geweest was, mijn stage uit te gaan voeren.

Bo Curaçao heeft deze stage plaats voor mij gevonden en ervoor gezorgd dat ik de sollicitatie via skype kon houden. Toen alles geregeld was ben ik op het vliegtuig gestapt om aan het avontuur van mijn leven te beginnen. De eerste anderhalve maand moest ik erg wennen, het is natuurlijk niet niks als je 40 uur in de week stage loopt en elke dag (uitgezonderd maandag) uitgaat voor 6 weken op rij. Daarna kwam het besef dat er meer was dan uitgaan.

Ik heb de kans gekregen om zelfstandig een onderzoek te gaan doen naar de optimalisatie van een magazijn. Dit magazijn is niet efficiënt en effectief. Mijn opdracht is om dit 360 graden om te draaien en te zorgen dat het magazijn optimaal benut zou worden.

In het weekend ga ik het liefst naar Playa lagun. Dit plaatsje ligt richting westpunt en dat is voor mij het moment om goed te kunnen genieten van Curaçao. Wanneer je het strand en het snorkelen zat bent kun je altijd de steile trap nemen de berg op. Hier bovengelegen ligt een restaurant waar je over de gehele baai uitkijkt en kan genieten van één van de vele leguanen.

Curaçao is ondanks de taal (voornamelijk Nederlands, Papiaments, Spaans en engels) niet te vergelijken met Nederland. Alles gaat hier op een rustige manier ‘poko poko’ en als Nederlander kan dit soms wel moeilijk zijn omdat je dit niet gewend bent. Ik ben opgegroeid met een ondernemershart en moet zeggen, op curaçao valt genoeg te ondernemen!

Ik zit hier gelukkig nog 95 dagen, 95 dagen vol zon, zee, feestjes en natuurlijk een heerlijk tranquilo leven!

Ayo
Roy

Wil jij meer ervaringen van studenten lezen, lees dan nu Randa haar ervaring.

roy-karsies-stage-curacao