Studenten aan het woord: Randa

op

Alohaaa! Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Randa, 20 jaar oud en ik studeer hbo toerisme. Ja erg lastig, waar begin je nou eigenlijk als je in je hoofd hebt om in Curaçao stage te gaan lopen. Ik had geen idee, maar ik wist wel dat ik dit heel graag wilde. Toen ik er achter kwam dat er een bemiddelingsbureau was die mij kon helpen met het vinden van een stage hoefde ik niet langer meer na te denken. Nadat ik me in maart had ingeschreven, had ik een skype gesprek met Bo Curaçao. Spannend, het voelde al een beetje als een sollicitatie gesprek, ik moest allerlei info over mezelf geven zodat ze een profiel voor me konden opmaken voor de bedrijven. Van A tot Z ben ik met alles geholpen, zij hebben mij geholpen met het vinden van een stage, huisvestiging en een auto. Daarnaast kon ik ook altijd bij ze terecht voor alle vragen die ik had, en dat is echt super fijn. Ik had er namelijk geen idee van waar ik naar toe ging en ik speelde met zoveel vragen in m’n hoofd.

Al vrij snel had ik een sollicitatiegesprek en ik was direct aangenomen. Na de eerste sollicitatie was het al bijna zeker dat ik stage ging lopen op Curaçao! Super blij, en mijn dagen konden niet meer stuk. Alleen was er nog een klein dingetje, het stagebedrijf wilde wel dat ik in het bezit zou zijn van een rijbewijs, omdat ik af en toe ook tijdens mijn stage gebruik moest maken van een auto. Geen probleem dacht ik, ik wilde hem toch graag halen dus ik ben er voor gegaan. Helaas drie keer gezakt in de zomer, de druk was voor mij veel te hoog en is het mij niet gelukt om een rijbewijs te halen voordat ik naar Curaçao ging. 5 dagen voor vertrek wist ik dit pas, dus een klein beetje gestrest was ik wel. Gelukkig was Bo Curaçao van alles op de hoogte, dus heb ik dit ook direct aan ze gemeld. Ze stelden me gerust en we zouden als ik aan kwam op Curaçao samen langs bedrijven gaan om te solliciteren.

De avond voor vertrek, waarbij mijn familie en vrienden nog een borrel zaten te nuttigen voor mijn afscheid, werd ik gebeld door Bo Curaçao. Ik begreep er niks van, waarom nu nog dacht ik. Gelukkig hadden ze goed nieuws voor me, ze hadden een stageplek voor mij gevonden. Hetzelfde bedrijf waar een vriendin van mij ook naar toe ging. Super blij, en ik kon dus met een gerust hart het vliegtuig in stappen.

10 uur verder, kwam ik samen met mijn vriendin aan op dit super warme, 30 graden, eiland en dat merkten we ook meteen. Karlien en Pim van Bo Curaçao stonden ons op te wachten, en met een geschrokken gezicht zag ik ze kijken naar onze koffers. We hadden namelijk samen 6 koffers bij ons, oepsie! Gewoon lekker proppen in de auto, en daar gingen we dan, op naar ons studentenhuisje. Aangekomen, helemaal gesloopt de kamer ingericht en onze huisgenoten ontmoet. Eerlijk gezegd heb ik de eerste week heel erg moeten wennen aan alles. Het cultuurtje, de hitte, het delen met elkaar in een studentenhuis en de jetlag vielen me zwaar. Totdat ik alle prachtige stranden en feestjes had ontdekt zat ik meteen helemaal in m’n hum.

Na 10 dagen vakantie moest ik toch ook echt beginnen met mijn stage. Ik loop stage bij een bedrijf dat trips verzorgt naar Klein Curaçao. Daar ben ik vooral bezig met back office taken. Ik zit op het kantoor, neem reserveringen op en beantwoord mailtjes, daarbij moet ik ook het kasboek bijhouden en doe ik soms wat marketingactiviteiten. Al met al zijn er best wat verantwoordelijkheden, er moet namelijk gezorgd worden dat het allemaal flexibel loopt. Ook zit ik niet altijd op dezelfde locatie, er zijn namelijk verschillende locaties waar de trips geboekt kunnen worden en dit zorgt voor veel variatie! Ik moet een stageopdracht uitvoeren en deze is gebaseerd op de watersport. Dit bedrijf verhuurt namelijk ook watersportactiviteiten. Ik moet deze activiteiten gaan lanceren bij de bestaande verkoopkanalen. Daarvoor is het nodig om een kennismakingsdag voor ze te organiseren zodat ze kennis kunnen maken met de activiteiten en enthousiast worden om het te gaan verkopen. Het is interessant om te zien hoe het er in zo’n bedrijf aan toe gaat, er gaan dingen goed maar er gaan ook dingen fout en het is leuk om te zien hoe dat weer wordt opgelost. De sfeer op de werkplekken is gezellig, het is een groot bedrijf maar toch kent iedereen elkaar.

Het uitgaansleventje heb ik inmiddels ook al helemaal ontdekt. Er is bijna iedere avond wel een ander feestje met een happy hour, daar maak ik tussen de stagedagen door wel eens misbruik van.. De woensdag en de zaterdag zijn een beetje de vaste dagen waar ik gebruik maak van de feestjes. Op woensdag is er bij Cabana beach live muziek en een DJ. Het is daar altijd super druk, maar erg gezellig. Het is live muziek waar echt goed op gedanst kan worden. Iedereen is ook netjes gekleed, de meisjes zijn in jurkjes of rokjes en de jongens in een overhemd. Op zaterdag is het happy hour bij Zanzibar van 5 tot 6. Soms kan ik die niet altijd mee pakken omdat ik stage moet lopen, maar meestal ga ik dan direct uit stage door. Mijn huisgenoten zijn daar dan al, lekker bezat en dan kom ik daar met mijn nuchtere hoofd aan. Niet erg, want voor ik het weet heb ik ook een drankje in m’n hand. Ook daar staat er vaak een bandje en is er aan het eind van de avond een DJ. Het is heerlijk om daar met je vriendenclubje met je voetjes in het zand te dansen. Bij de happy hour kost een mix drankje maar 5 gulden, dit is ongeveer €2,50. De normale prijs is 10 gulden, ook niet duur dus..

De lokale mensen hier zijn super vriendelijk en willen je altijd overal mee helpen. Daarbij zijn alle huisgenoten ook erg gezellig , we gaan met elkaar stappen, uit eten of naar het strand. Hier kan ik mij wel vermaken voor 5,5 maand dacht ik! Op mijn vrije dagen geniet ik lekker van de witte stranden, de blauwe zee of verken ik met mijn huisgenoten het eiland. Mijn favoriete strandje tot nu toe is de Grote Knip. Het is daar zo onwijs mooi blauw, en op het water ligt een vlotje waar je even kan bijkomen en bij-bruinen. Een jaar lang heb ik gedroomd van dit paradijsje hier, nu zit ik er dan eindelijk, en het is ge-wel-dig! Dit had ik voor geen goud willen missen!

Wil jij meer ervaringen van studenten lezen, lees dan Laura haar blog.

stage-randa
stage-randa1