Studenten aan het woord: Paula

op

Mijn naam is Paula Boom, ik ben 22 jaar en kom uit Den Haag. Ik volg de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool. In mijn derde jaar moest ik een half jaar stage lopen en ik koos ervoor om mijn stage in het prachtige Curacao te lopen. Ik vind de vraag waarom ik voor Curacao heb gekozen zo stom. Wie wilt nou niet op een prachtig eiland stage lopen waar er elke avond feest is, waar de zee 50 tinten blauw is en waar de stranden parel wit zijn. Ik heb geen moment getwijfeld toen ik de kans kreeg en ik heb er geen minuut spijt van gehad.

Na 8 maanden wachten was het eindelijk zover. Op 11 februari vloog ik naar Curacao met Sophie, een vriendin die bij mij in de klas zit. Van te voren zit je natuurlijk al te dromen over hoe het leven op Curacao is en hoe alles er op Curacao aan toe gaat. Ik kan je vertellen het is nog beter dan hoe ik het me had voorgesteld. Het is hier zo relaxed, elke dag is weer een nieuw feestjes. Na je stage weet je dat je in de avond lekker thuis komt, in mijn geval, bij het gezelligste appartementen complex op Curacao; margarita appartments, wat elke dag weer een feestje is. Ik zeg thuis komen omdat het ook echt als thuis voelt voor mij. Ik zit hier nu 2 maanden en ik heb nog geen enkele dag heimwee gehad. Het scheelt dan ook wel dat je natuurlijk gewoon elke dag met thuis kan appen en facetimen.

Elke week heb je wel weer een leuk feestje waar je naar uit kijkt. Laatst zijn wij met bijna iedereen van Margerita met een partybus naar de Full Moon party XXL gegaan. Wat een avond, eerst even de happy hour bij de bar op het complex mee gepakt en daarna door naar het feest met de partybus. Niemand hoefde de 'bob' te zijn waardoor iedereen lekker los kon gaan. Daarnaast zijn de feestjes die door de week plaats vinden ook super leuk. Maar na een paar weken merk je wel dat je moet kiezen waar je heen wilt want elke dag feesten en ook nog is 40 uur in de week stage lopen dat redt je niet. Tenminste ik red dat niet.. haha.

Naast alle leuk feestjes zijn er ook nog de prachtige stranden en de blauwe zeeën. Je verbaast je elke keer weer hoe blauw de zee kan zijn. Elk weekend voelt als een kleine vakantie als je weer op het strand ligt te genieten met een cocktail van de zon, zee en het strand. Het enige nadeel is dat de tijd hier echt voorbij vliegt (en de insecten die zijn niet te doen..).

Ik heb hier echt de beste tijd van mijn leven. De leukste mensen ontmoet en een onvergetelijke ervaring rijker als ik weer thuis kom.

Kleine tip: neem lange broeken en truien mee want de warmte went.. en liters muggenspray!

Liefs, Paula

Ayo!

Wil jij meer ervaringen van studenten lezen, lees dan nu die van Marrit.

paula