Studenten aan het woord: Marrit

op

Een dik jaar voor het uiteindelijke vertrek naar dit heerlijke eiland, ben ik in contact gekomen met Bo Curacao via een flyer op mijn hogeschool. Het bemiddelingsbedrijf helpt met het regelen van je stage, werk, huisvesting en vervoer. Ik heb vanaf het begin heel fijn contact gehad met Karlien, zij heeft met me geskyped om een goed beeld te krijgen van wat ik eigenlijk wilde en op welke manier het bedrijf me daar bij kon helpen. Dit gaf een enorm welkom gevoel en het neemt natuurlijk veel stress weg, je hoeft alleen de keuzes te maken en Bo Curacao doet de rest. Hoewel ik nog wel een tijdje heb gewacht met alles definitief maken (soms te lang, ik zit nu niet in mijn eerste-keus-huis, maar uiteindelijk wel in een superleuk huis), heb ik de knoop doorgehakt en heeft Karlien alles geregeld. Tot op het moment van vertrek krijg je veel informatie over het eiland, over je papieren, wat je wel en niet moet regelen, je hoeft zelf bijna nergens achteraan, hoe tof is dat als student zijnde?!

Het enige wat ik zelf moest boeken, was mijn ticket, al krijg je daar ook veel info en tips over. Ik had voor zo'n 650 euro een retour bij KLM en vertrok 16 februari, zo spannend! Mijn ouders, huis en leven achterlaten voor een heel nieuw hoofdstuk! Het fijne van Bo Curacao vond ik, dat ik zeker wist dat ik in goede handen terecht zou komen. De transfer van Hato (het vliegveld) naar je huis wordt geregeld, je kamer staat netjes voor je klaar en ik heb via Karlien zelfs een dekbed en simkaart kunnen regelen, dat ik bij aankomst gelijk kreeg. Ik ben top begeleid bij aankomst en ben keurig afgezet bij mijn huis.

De eerste dagen was het allemaal wennen natuurlijk, de jetlag, de nieuwe mensen, de warme en nieuwe omgeving, het was best overweldigend! Ik heb gelijk al veel stranden gezien, zoals Mambo, Cas Abao, Jan Thiel of Playa Lagun. Vanaf de tweede week begon mijn stage en Bo Curacao zorgt ervoor dat de eerste kennismaking inclusief doorloop van het stagecontract goed verloopt. Ik werd netjes opgehaald en zodra Karlien wist dat ik in goede handen was, is ze weer vertrokken. Mijn stage was top geregeld en alles klopte. Ik heb een hele leuke groep 3/4 en mijn coach is nog vrij jong en werkt voor het eerst dit jaar op Curacao, we hebben dus best veel dingen gemeen. Ik loop stage op een kleine priveschool waar vier combinatieklassen in totaal plek hebben voor 80 tot 90 kinderen. Het uitgangspunt is ook kleine klassen, meer persoonlijke begeleiding. De school gebruikt Nederlandse methodes en alles gaat verder ook in het Nederlands, op een paar Spaanse kleuters na die nog Nederlands aan het ontwikkelen zijn.

Ik heb in het begin ook aangegeven dat ik wel wilde werken, daar heeft Bo ook goed bij geholpen door bijvoorbeeld cv's uit te printen om in te leveren. Ik heb gesolliciteerd en ook wel een proefdag gedaan, maar daar is verder niks uit gekomen. Mijn weken bestonden al snel uit 5 dagen weekend en 2 dagen stage. Dat is in mijn huis echt het pretrooster, want de meeste mensen werken gewoon 5 dagen per week. In de weekenden gaan we vaak met een groepje iets doen, actieve dingen (Christoffelberg beklimmen) of luie dingen (lekker naar Porto Marie), je bent nooit alleen in een groot studentenhuis. We hebben zes weken lang met dezelfde groep geleefd, het hele huis zat toen vol. Vanaf ongeveer drie weken geleden is iedereen een beetje aan het vertrekken, van 21 zijn we gekrompen tot 14, en er zijn al 2 nieuwe huisgenoten bijgekomen inmiddels. Ik heb de afgelopen dikke 2,5 maand al ontzettend genoten, van dansen met mijn blote voeten in het zand tot liggen bakken op de mooiste strandjes, snorkelen met schildpadden en de strijd van de elementen meemaken bij Shete Boka. Curacao staat bekend als lelijk, droog eiland, maar de truc is om de prachtige details te ontdekken en die zijn er ontzettend veel!

Bij deze; Bo Curacao ontzettend bedankt dat jullie me zo tof hebben geholpen! Het is een fantastische ervaring hier en ik blijf nog lekker 6 weekjes genieten hier! (tip van flip: vergeet niet om af en toe iets aan je schoolopdrachten te doen, want anders zit je net als ik na 12 weken nog met lege word-bestanden). Mocht je nog niet overtuigd zijn om hier je stage te lopen, hieronder een fotoreportage van de mooiste en leukste plekjes en feestjes!

Wil jij meer stage ervaringen lezen, lees dan nu over Jesse zijn avontuur.

bo-curacao-stage8
bo-curacao-stage1
bo-curacao-stage2
bo-curacao-stage5
bo-curacao-stage3
bo-curacao-stage4
bo-curacao-stage6