Studenten aan het woord: Femke

op

Hee, ik ben Femke en ik ben naar Curaçao gekomen in september om tien maanden stage te lopen. Ik ben nu inmiddels alweer twee maanden dit mooie eiland. De tijd vliegt voorbij. Ik raak steeds meer gewend aan het leven hier en de temperatuur. Ik loop doordeweeks stage bij een jongerenorganisatie. Dit vind ik heel leuk om te doen. Het begin was even wennen omdat de dingen heel anders gaan dan in Nederland. Vooral het tempo waarop wordt gewerkt, of wanneer je iets moet regelen.

Studentenhuis
Ik woon hier op Curaçao in een studentenhuis met ongeveer 38 ander mensen die ook stage lopen of werken. Het is een onwijs gezellig huis en we doen vaak dingen met z’n allen. Het is fijn om met zo veel mensen te wonen omdat je direct veel mensen kent en omdat er altijd wel iemand thuis is. Je maakt snel vrienden en dat maakt het dat je je snel thuis voelt. Het is toch best ver weg en je bent de eerste dag helemaal alleen. In z’n huis is er altijd wel iemand waar het goed mee klikt en waar je mee op kan trekken.

Weekenden
In het weekend als ik geen stage heb, heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. je hebt vrijwel geen verplichtingen en enorm veel vrijheid. Als je iets wil doen hoef je je agenda er niet bij te pakken. Het eiland is niet onwijs groot en alles is dus goed te rijden. In het weekend gaan we vaak naar westpunt omdat hier de mooiste stranden en leuke dingen om te doen zijn en ook veel lokale mensen.

Sporten op Curacao: Hockey
Daarnaast zit ik hier op Curaçao bij een hockeyclub. Ik train één keer per week en één keer in de twee weken heb ik een wedstrijd. Het is onwijs leuk om zo ook mensen te leren kennen. En zo bouw je hier ook een beetje een leven op. De hockeyvereniging is klein en er zijn maar 4 mix-teams in onze poule. Je speelt dus vaak tegen dezelfde en het kan ook voorkomen dat je met de ander mee moet doen. Sporten met deze temperatuur is wel even wennen. Toch is het wel lekker om even te sporten omdat je hier zo veel lekker eten hebt.

Er zijn nog ontzettend veel dingen die ik wil doen en mee maken op Curaçao. Ik wil nog graag naar klein Curaçao, Fuikdag komt eraan en carnaval is ook in februari. Ook kijk ik er ontzettend naar uit dat mijn familie en vrienden lang komen zodat ik ze het eiland kan laten zien.

Mijn top 3 op Curaçao en ook direct mijn tips zijn:
1) Solfood, Hier kun je onwijs lekker eten op een hele mooie plek. Het ligt wel helemaal in westpunt
maar de brownies zijn zo lekker.
2) Midnight delight, Als je een avond op stap bent geweest moet je hier kip met patat eten en veel pindasaus!
3) Grote knip, Dit is een gratis strand bijna helemaal in het puntje van Curaçao. Ik vind het leuk omdat er veel locals zijn en ze hier altijd uitgebreid barbecuen en verjaardagen vieren.

Ayo!

Meer ervaringen van studenten lezen? Lees dan nu Paula haar avontuur.

femke-aan-het-woord-stage-curacao
femke-aan-het-woord-stage-curacao1
femke-aan-het-woord-stage-curacao2