Studenten aan het woord: Dijana

op

Ayo dushi!

Mijn naam is Dijana en ik loop een half jaartje stage op het mooie Curaçao! Ik studeer Communicatie aan De Haagse Hogeschool en zit nu in mijn derde jaar. Het was tijd voor eenuitdaging en daarom besloot ik om in m’n eentje te vertrekken naar Dushi Korsou.

Mijn stage
Mijn stage loop ik bij een ondernemersvereniging van de gezelligste en leukste wijk van het eiland. Het is een hele zelfstandige stage waar ik elk creatief idee die ik heb mag uitvoeren en zelf alles mag oppakken.

Naast de 40 uur stage in de week doe ik ook genoeg andere dingen! Als je van stappen houdt moet je zeker naar Curaçao komen, want dat kan je hier genoeg. Op woensdagavond ben ik standaard te vinden bij Cabana en in het weekend bij Wet & Wild en Zanzibar. Ook worden er veel feestjes georganiseerd met leuke artiesten waar ik uiteraard ook van de partij ben.

img_2917

Maar mijn favoriete feestjes zijn de bootfeestjes die worden georganiseerd; op een
zondagmiddag in de Fuikbaai staan met een boot met leuke muziek en koude drankjes!

Studentenhuis
Ik woon in een appartement in een mega leuk studentencomplex met twee gezellige
huisgenootjes. Het is de beste keuze die ik heb gemaakt vooraf in Nederland, natuurlijk naast het inschakelen van Bo Curaçao als stagebemiddelaar.
Je hebt de gezelligheid van een studentenhuis, maar ook de rust en orde waardeer ik onwijs om je even terug te trekken en met z’n drieën boodschappen te doen. In het complex wonen we met z’n 34en en doen we veel leuke dingen zoals uiteten, stappen en vervolgens de volgende dag lekker uitbrakken op het strand.

Activiteiten
Curaçao is een klein eiland, maar je raakt hier zeker niet verveeld! Er zijn prachtige stranden, gezellige eetplekjes en superleuke activiteiten te doen. Zo heb ik mijn duikbrevet gehaald, ben ik naar Klein Curaçao geweest en vertrek ik over 2 dagen naar Miami. Omdat het een stuk goedkoper en korter is om vanaf hier te vliegen naar USA, moest ik deze kans natuurlijk pakken. Verder wil ik nog de Christoffelberg beklimmen, snorkelen in De Blauwe Kamer en nog veel meer strandjes ontdekken.

Ik zit hier nu al ruim twee maanden en helaas kan ik de tijd niet stopzetten. Tegen de kou en ‘het normale leven’ in Nederland, kijk ik nu al op. Ik raad iedereen aan om hier een toptijd te hebben, want dat is een ding wat zeker is als je hierheen komt!

img_3545

Ook lezen hoe Sanne haar stagetijd op Curacao was?