Studenten aan het woord: Jos

op

Bon dia, Bon tardi, Bon nochi,

Ik ben Jos den Braber, 21 jaar, geboren in de mooie stad Utrecht en derdejaars student Sport- en Bewegingseducatie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Dinsdag 7 februari 2017, de dag dat mijn avontuur zou gaan beginnen. 6 maanden Curaçao, 6 maanden zon, zee, strand en 6 maanden stage lopen bij een sport- en boksschool. Samen met Kelly Lubbers vloog ik vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Willemstad. Bij aankomst stond Bo Curaçao al te wachten op het vliegveld.

Vrijheid is blijheid
De eerste paar dagen waren we vrij. Dus alle tijd om te feesten, het eiland te zien en te wennen aan de nieuwe omgeving. Op de eerste dag haalden wij gelijk de auto op bij de verhuurder. Gelukkig maar, want zonder auto kom je niet echt ver op dit eiland. Netjes aangelegde fiets- en wandelpaden zijn niet iets wat je gaat vinden hier. Wel zijn er de parelwitte stranden, de zee zo blauw en helder dat je de vissen ziet zwemmen en een zonsondergang die ik alleen nog eerder in een film heb kunnen zien.

"Warriors take pain silently and fight with honor."
Midden februari ben ik begonnen met een stage bij een boks- en sportschool. Het is een mix martial arts (MMA) sportschool, die zich niet alleen specialiseert in vechtsporten, maar zich ook richt op fitness, het organiseren van sportevenementen en andere sporten.

Het is een relatief nieuw bedrijf. De locatie heeft voorzieningen als een dojo, boksring, MMA kooi en een fitnessruimte. De organisatie staat bekend als een sportschool waar een familie-achtige band is gecreëerd tussen de werkgevers, medewerkers en deelnemers. Daarnaast richten ze zich op het continu vernieuwen van de sportschool, en het inspelen op nieuwe trends. Er zijn ongeveer 250 leden die 6 dagen per week de mogelijkheid krijgen om te sporten. De leden hebben de keuze uit een ruim aanbod van lessen, zoals kickboksen, MMA, TRX trainingen, fitness trainingen. Er zijn ook lessen voor de minder vechtlustige leden, zoals de cardio gerelateerde lessen zaktraining en boksfit.

Wat ik hier doe als stagiaire? Mijn taken zijn erg veelzijdig, maar je kunt je vinden achter de balie, terwijl ik een sportles geef, als organisator van evenementen zoals de bootcamp of ik werk de boekhouding bij.

Ayo,
Jos

Wil jij meer ervaringen lezen van studenten, lees dan nu die van Anouk.

jos-den-braber-stage-curacao