Even voorstellen: Marijke

op

Curaçao, Bo ta bunita!

Bon dia,
In deze blog zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Marijke, ik ben 26 jaar en ik kom uit Utrecht, en oorspronkelijk uit het mooie Friesland. Een aantal jaren geleden ben ik ook, net als Karlien op Curaçao komen wonen voor een buitenlands stage avontuur. Wat een super mooie tijd heb ik daar gehad. Elke dag weer genieten van de zon, de mensen, de cultuur en de lieve kinderen op mijn stage. Ik liep stage op een kinderdagverblijf. Samen met twee klasgenootjes hebben we op dezelfde plek stage gelopen waar we het erg naar ons zin hebben gehad.

Het reizen zit wel in mijn bloed. Ik heb na Curaçao mijn afstuderen gekoppeld aan een buitenlandse reis in Zuid-Afrika, ook erg mooi en indrukwekkend. Toen ik eindelijk klaar was met de opleiding Pedagogiek en daarna Leraar Omgangskunde, kon het werk leventje beginnen. Dat was voor mij nog iets te vroeg, want het reizen bleef kriebelen. Ik heb toen besloten een jaar naar Australië te gaan om te reizen en te werken. Dit was ook een ervaring om niet te vergeten. Ondertussen hield ik nog altijd contact met Karlien, en bleef het aanbod om te werken bij Bo Curaçao nog altijd iets wat ik graag zou willen en goed bij mij past.

Weer terug in Nederland ben ik begonnen aan een baan in het onderwijs als docent Zorg en Welzijn op een middelbare school in Zeist. Ik heb het hier erg naar mijn zin, waarbij ik ook de taken als stagebegeleiding op me neem. Al op jonge leeftijd zie je de studenten zo genieten en uitblinken in de praktijk, het is een mooie manier om te proeven aan het werken in een vakgebied om uiteindelijk te kunnen bepalen of het wel of niet past bij je interesse. Gelukkig mag ik mij in deze blog ook voorstellen als nieuwe medewerker van Bo Curaçao, want ik werk vanaf nu naast het lesgeven ook als vast aanspreekpunt voor Bo Curaçao vanuit Nederland. Wat een mooie nieuwe uitdaging komt er weer op mijn pad!

Naast lesgeven en stages begeleiden ben ik erg geïnteresseerd in alles wat betreft gezonde voeding, leefstijl en beweging. Ik studeer op het moment nog Voedingsdeskundige, ook hierin heb ik een grote passie. Daarnaast krijg ik erg veel energie van lekker sporten, variatie daarin vind ik het leukst. Dit varieert in bootcamp, wielrennen, hardlopen en yoga, als je maar plezier hebt in wat je doet!

Ik ben een sociaal, ambitieus en creatief persoon. Ik ben iemand die graag een ander helpt, en creatief meedenkt. Een stagiaire zie ik als iemand met een frisse blik die beschikt over veel kennis en ideeën. Dit kan voor een bedrijf heel handig zijn. De nieuwsgierigheid en leergierigheid van stagiaires kan een bedrijf aan het denken zetten en wellicht brengen op nieuwe ideeën of misschien wel tot verbeterpunten. Het is zo mooi dat Bo Curaçao met zoveel verschillende bedrijven en organisaties contact heeft en stageplekken kan aan kan aanbieden. Iedereen wordt persoonlijk benadert zodat de student een passende en uitdagende stage kan krijgen.

Je kunt mij vinden op de stage markten van MBO en HBO scholen, via de mail of telefonisch op het telefoonnummer van Bo Curaçao Nederland. Ik help je graag een stapje verder, dus zou je graag eens willen weten hoe het allemaal in zijn werk gaat en loop je nog met veel vragen rond? Bel of stuur een mailtje, ik neem graag de tijd om jou vragen te beantwoorden.

Masha danki! Pasa un Bon dia

Wil jij Marijke haar andere collega's leren kennen, kijk dan de vlogs van 'Meet the team'

marijke-bo-curacao