Eslie neemt afscheid van (Bo) Curacao

op

Als de dag van gisteren stap ik op 28 januari in het vliegtuig naar Curaçao. Wat zag ik op tegen het afscheid en er zijn die dag zoveel verschillende gevoelens en gedachten door mij heengegaan. ‘’Zou het allemaal wel zo leuk gaan worden?’’, ‘’Raak ik het niet snel beu?’’ ‘’Kan ik wel zolang weg van iedereen?’’ Nu ik dit schrijf is het alweer halverwege juni en dat betekent dat het einde nu ál in zicht is. Al ja, want wat zijn de maanden voorbij gevlogen..

Ik kan nu op alle bovenstaande vragen een positief antwoord geven. Want ja, het was leuk, HEEL leuk. Nee, ik ben het niet beu. Sterker nog, ik zou ontzettend graag langer willen blijven. Op de laatste vraag kan ik geen volmondige ja antwoorden, want ik heb mijn familie en vrienden zeker heel erg gemist en het daar moeilijk mee gehad en ik kan ook echt niet wachten om ze straks weer te zien in Nederland. Maar ik had dit avontuur voor geen goud willen missen. Wat me zo bevalt aan Curaçao? Ik zal proberen in deze blog mijn enthousiasme aan jullie over te brengen.

eslie-stage-bo-curacao

Er hangt hier op Curaçao zo’n ontzettend fijne, relaxte sfeer. Niets moet, alles mag. En wanneer het dan gebeurt, dat maakt ook niet zoveel uit. Ik heb hier echt per dag geleefd. Waar ik in Nederland een volle agenda had, waardoor ik al precies wist wat ik de komende weken zou gaan doen, had ik hier geen planning. Eigenlijk nooit. We zagen het wel gewoon per dag en het is zo lekker impulsief. Overdag kon ik nog niet weten wat ik in de avond zou gaan doen en dan uiteindelijk stond ik te volleyballen op het strand, lag ik op het strand een film te kijken of stond ik te genieten van fijne muziek, lekkere drankjes en leuke mensen tijdens het uitgaan, en ga zo maar door. Want ik kan zo’n lange blog schrijven met alles daarin waarvan ik heb genoten de afgelopen maanden. In deze blog benoem ik een aantal van deze hoogtepunten.

Laten we beginnen met de feestjes, want ja, die zijn er in overvloed! Als je wil zou je iedere dag wel ergens kunnen uitgaan. Ik benoem graag mijn lievelingsfeestjes. Cabana op woensdag, de hele avond dansen bij hele fijne live muziek. Het happy hour bij Chill op vrijdagmiddag om het weekend in te luiden. Dat houdt in van 5 tot 6 Amstel Bright drinken op het strand en vervolgens door naar Wet en Wild om daar het volgende happy hour mee te pakken. En dan mijn favoriet qua happy hours, de zaterdag. Op zaterdag is het happy hour bij Zanzibar. Hier hangt een super chille sfeer. Van 5 tot 6 is het happy hour en daarna gaat het nog lang door met live muziek, genietend van de mooiste zonsondergangen in de zee. Naast de wekelijkse happy hours heb ik ook genoeg andere feestjes meegepakt, ik zal er een aantal benoemen. De maandelijkse full moon party’s op het strand van Kokomo, de apres ski party van Dolfijn FM, Koningsnacht, Floatfest, De foute party’s, Nielson, Ronnie Flex, Tropical Valley, en ga zo nog maar even door..

eslie-stage-bo-curacao1kopie

We hebben zoveel leuks gedaan, wat ik echt enorm ga missen. Hieronder mijn ultieme geluksmomentjes van de afgelopen 5 maanden. Dit is ongetwijfeld nog lang niet alles, want ik heb echt van al het kleins genoten:

♥ De mooiste zee die ik ooit heb gezien, zó blauw! ♥ De adembenemend mooie stranden (ook nog nooit zo mooi gezien) ♥ De Christoffelberg beklimmen ♥ Kampvuurtjes op het strand ♥ Klein Curaçao ♥ Barbecueën op het strand ♥ Willemstad ♥ Mijn favoriete smoothiebar ♥ Zwemmen met zeeschildpadden ♥ Pincho’s eten ♥ Sowieso al het lekkere eten en mooie restaurants ♥ Happy hours ♥ Roadtrips over het eiland met onze huurauto ♥ Het verlaten resort ♥ De grotten van Hato ♥ Karakter ♥ Mijn lieve familie en vrienden uit Nederland die op bezoek kwamen ♥ Karni Stoba ♥ Onze huisleguanen ♥ De blauwe kamer ♥ Wakeboarden ♥ Amstel Bright ♥ Shete Boka ♥ Snorkelen ♥ Alle gekleurde huisjes, zo gezellig! Waarom hebben we dit in Nederland niet? ♥ Wilde flamingo’s ♥ Ananassap ♥ Dobberen op mijn luchtbedje in de zee ♥ Altijd in zomerkleren lopen, dit klimaat, heerlijk! ♥ Bruin worden ♥ Leven tussen de palmbomen ♥ De vrolijke, gastvrije mensen op Curaçao ♥ De struisvogelboerderij ♥ Beachtennis en volleybal ♥ Movie night op het strand ♥ Poco Poco ♥ De loco bus ♥ De zon zien zakken in de zee ♥ Truki pan ♥ En dit alles met de leukste liefste mensen die ik hier heb leren kennen. Dankjulliewel voor alles, ik heb genoten van/met jullie! ♥

Waar ik me verder mee bezig heb gehouden de afgelopen vijf maanden? Nou.. Stage lopen bij Bo Curaçao natuurlijk! Tijdens mijn stage heb ik veel studenten kunnen helpen bij het vinden van een geschikte stage en daarnaast heb ik een stagetevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Met succes, want ik heb mijn stage gehaald en kijk er met veel plezier op terug. Aan alle studenten die ik heb mogen helpen bij het vinden van een stage, huisvesting, vervoer etc: ik ben zó jaloers op jullie dat jullie avontuur nog gaat beginnen en wens jullie dan ook heel veel succes en plezier! Ga ervan genieten! Aan mijn collega’s van Bo Curaçao; bedankt voor de leerzame en vooral heel erg gezellige tijd. Jullie zijn toppers en ik ben erg dankbaar voor het feit dat ik mede dankzij jullie zo’n fijne tijd gehad heb op Curaçao. Ik zie jullie hopelijk snel weer 😊!

Helaas komt aan alles een einde en zo ook aan deze geweldige tijd op Curaçao. Ik ga nu nog 5 dagen genieten van al het moois, chillen met de liefste mensen hier, mijn koffer inpakken en dan stap ik op 24 juni weer in het vliegtuig terug naar Nederland. Ik hoop dat ik in Nederland een beetje in de relaxte sfeer van Curaçao kan blijven, want op deze manier heb ik zoveel meer bewust van alles genoten.

Masha, masha, masha danki mi dushi Korsou en tot ziens!

Wil jij nog meer redenen horen om naar Curaçao te komen, lees dan vooral ook even Myrthe haar Myrthe haar blogs.

eslie-stage-bo-curacao4kopie