Studenten aan het woord: Anouk

op

Maanden geleden begon ik al met het regelen van mijn stage en huisvesting op Curaçao via Bo Curaçao. Uiteindelijk was afgelopen september dan zover ik kwam aan op Curaçao! Ik ben helemaal alleen naar Curaçao gegaan, omdat ik echt wilde dat dit iets voor mijzelf zou zijn. Iets wat ik zelf helemaal zou opbouwen.

Eenmaal hier begon ik toch wel een beetje spijt van deze keuze te krijgen. De eerste weken vond ik enorm wennen en wilde ik gillend naar huis. Alles was anders dan ik in mijn hoofd had bedacht en ik moest enorm wennen aan het rustige handelen van de Curaçaoënaren. Bijvoorbeeld, de eerste dag zou mijn auto komen om 9 uur in de ochtend. Dus zat ik met mijn jet lag om half 9 klaar. Uiteindelijk kwam de beste man 12 uren later! Pas tegen 9 uur in de avond dus.

Zelf zit ik vaak op Terschelling en ik had dat eiland in mijn hoofd vergeleken met het eiland Curaçao. Dat was een slechte vergelijking want Terschelling is natuurlijk veel kleiner en kouder.
Voordat ik vertrok had ik een soort romantisch beeld van Curaçao in mijn hoofd met alleen maar mooie stranden en luxe tentjes. Natuurlijk was dit niet realistisch, maar na verloop van tijd zie je alle mooie dingen van Curaçao.

De eerste week had ik enorm veel last van heimwee en moest ik gewoon heel erg wennen. De eerste week organiseerde Bo Curacao een welkomstborrel voor alle nieuwe studenten. Dit is een leuke gelegenheid om andere studenten te ontmoeten. Tijdens deze borrel heb ik mijn nummer uitgewisseld met een aantal meiden. Na mijn derde stage dag zat ik op een terras met uitzicht over de pontjesbrug en zag het even niet meer zitten. Ik moest enorm huilen en besefte me vanaf dat punt dacht ik dit moest veranderen en ik hier een leven voor mezelf moest creëren.

Ik heb alle meiden waarmee ik nummers uit had gewisseld toen direct een berichtje gestuurd en diezelfde avond ging ik al met ze eten! Zo langzamerhand kregen we een vast groepje meiden waarmee we gaan stappen, eten en andere leuke dingen doen. Ook besloot ik om op bootcamp te gaan. Ook daar heb ik een aantal meiden leren kennen waarmee ik regelmatig strandjes bezoek. Eigenlijk zit iedereen in het zelfde schuitje. Iedereen komt hier alleen of met een vriend of vriendin en wil andere mensen leren kennen om leuke dingen mee te doen. Soms is het dan even een kwestie van uit je comfort zone stappen en doorgaan.

De eerste weken is een kwestie van mensen leren kennen en je leven hier opbouwen. Thuis doe je altijd van alles en hier moet je ook weer even in dat ritme komen. Nu 5 weken later vind ik Curaçao geweldig. Als je hier klaar bent met je stage ga je naar een happy hour op het strand of neem je een verfrissende duik. Wat is er nou beter dan zulke dingen in je vrije uren te doen?! Curaçao is geweldig, maar je moet er wel zelf iets van maken. Er is hier genoeg te beleven. Zo verplaats het hele eiland zich elke dag van feest naar feest. Elke dag is er wel ergens een happy hour. Ook zijn er genoeg andere dingen te beleven zoals de Christoffelberg beklimmen een weekend naar Klein Curaçao of een overnachting op het buureiland Bonaire.

Eén ding waar ik alleen nooit aan zal wennen zijn de muggenbulten. Elke dag krijg ik er wel tientallen en dat ik echt frustrerend. Maar aan de andere kant denk ik dan, als dát het ergste is, wat wil ik dan nog meer?

Ik kan het iedereen aanraden om een half jaar naar Curaçao te gaan om stage te lopen of om te werken. Je maakt hier zo makkelijk nieuwe vrienden en je hebt de tijd van je leven. Het mooie weer en de palmbomen zullen nooit vervelen en het is goed voor je ontwikkeling. Dat heb ik hier al geen ander ervaren. Kortom: Nu ik wil eigenlijk niet meer naar huis en ben een klein beetje verliefd geworden op Curaçao.

Wil jij meer stage ervaringen lezen, lees dan nu de ervaring van Marijke

anouk-stage-curacao2
anouk-stage-curacao
anouk-stage-curacao1