Studenten aan het woord: Britta

op

Bon dia dushi,

Leuk dat je mijn blog wilt lezen! Ik ben Britta van Schooten, 23 jaar en loop 5 maanden stage op het heerlijke eiland Curaçao. Ik studeer Logistics Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam.

Eigenlijk was ik al vroeg er bij met het inschakelen van hulp door Bo Curaçao. Op die manier was er geen haast bij het vinden van een stage. Er was tijd genoeg om met verschillende bedrijven gesprekken te kunnen voeren en de juiste stageplek te kunnen vinden.

Ik loop hier 40 uur stage per week, wat in het begin best wel even wennen was. Maar de vrije avonden en weekenden compenseren dat absoluut, want in Curaçao is er genoeg te doen. Doordeweeks zijn bijvoorbeeld een hoop strandfeestjes mee te maken zoals bij Madero, Cabana, Wet&Wild en (in het weekend) Zanzibar. Je kunt daarnaast ook clubs bezoeken zoals Mojito’s, Spoonz en Vanilla (zowel weekend als doordeweeks). Verspreid over het hele eiland zijn dagelijks happy hours te beleven. Een lekker drankje voor de helft van de prijs!

Weekenden
In het weekend pak ik de auto en zoek ik een heerlijk strandje uit in Banda Abou of neem ik een frisse duik in het zwembad van Saint Tropez. Banda Abou is de strip/het gebied in het westen van Curaçao waar alle rustige, mooi strandjes te vinden zijn. Daarnaast zijn er leuke, betaalbare eettentjes waar ik gezellig met mijn huisgenootjes eet, zoals La Cantina del Patron, Landhuis Brakkeput en Tabooshh.

Naast strand en feestjes zijn er ook andere leuke activiteiten te doen. Zo heb ik bij Playa Grandi met schildpadden gezwommen, heb ik ’s ochtends vroeg de avontuurlijke Christoffelberg beklommen, heb ik gezwommen met dolfijnen bij Dolphin Academy, ben ik naar het adembenemende Klein Curaçao geweest, ben ik naar het Nationaal Park Shete Boka geweest, heb ik prachtige streetart bekeken in Scharloo, ben ik winkeltjes afgeweest in Punda en Otrobanda en heb ik de buureilanden Bonaire en Aruba bezocht. En zo zijn er nog een hoop plekken die ik hier nog niet heb genoemd en zul jij ongetwijfeld ook nog leuke plekjes ontdekken!
Zelf heb ik ervoor gekozen om niet alleen met Nederlanders op te trekken, maar ook contact te maken met de locals. Zo heb ik kunnen zien hoe de locals leven en wonen en heb ik bepaalde cultuurgewoonten van dichtbij kunnen zien.

Tips
Tips: je hebt hoe dan ook een vervoersmiddel nodig, want je kunt niet blindelings vertrouwen op het openbaar vervoer op het eiland. Het huren kost misschien wat, maar de benzine is daarentegen goedkoop. Je kunt ervoor kiezen om boodschappen te doen bij het vertrouwde Albert Heijn (Van den Tweel) of je kunt de goedkopere supermarkten opzoeken zoals Centrum, Vreugdenhil of Mangusa. Kijk goed welke Curaçaose feestdagen er zijn wanneer jij er bent. De Curaçaoënaars vieren de meeste feestjes leuk en uitbundig! Zo heb ik bijvoorbeeld Carnaval en Koningsdag meegemaakt.

Ik wens je veel succes bij de voorbereiding van je stage en veel plezier tijdens je stagetijd!
Ayo!

britta-bocuracao-stage

Lees ook over Nina haar ervaring op Curacao.