Studenten aan het woord: Laura

op

Ayo lieve dushi’s,

Ondertussen zit ik in het vliegtuig naar Nederland, na een ongelofelijk mooie tijd op dushi Curaçao! Wat is de tijd gevlogen en wat heb ik onwijs mogen genieten van dit heerlijke relaxte leventje.

Mijn avontuur begon 3,5 maand geleden. Na een flinke strijd op school mocht ik als uitzondering op de regel mijn eerste stage lopen op Curaçao. Wat was ik blij dat het was gelukt, maar tegelijkertijd vond ik het ook super spannend.

Stage lopen en studentenhuis
De eerste weken vielen best zwaar. Ik woonde hier voor het eerst op mezelf en ik schrok van alle kosten die op mij af kwamen. Maar na een weekje was ik wel gewend, het heeft gewoon even tijd nodig.

Ik liep hier stage bij de krant! Hier moest ik veel over het Nederlandse- en internationale nieuws schrijven, maar ik mocht ook lokale berichten maken en eigen verhalen. Dit was super leuk en leerzaam.

Na een lange stage dag kon ik echt verlangen naar complex waar ik woonde, hier woonde ik de afgelopen 3,5 maand samen met 15 andere huisgenoten. In het begin was dat heel erg wennen. 15 verschillende persoonlijkheden bij elkaar, maar ik heb het zo leuk met hen gehad. Iedere dag was weer een feestje. Zodra ik naar buiten stapte na een lange stage dag, voelde het als vakantie.

Vrije tijd
Er was altijd wel iemand in voor een dagje strand, een happy hour of een feestje. Mijn favoriete plekje op het eiland was koraal/karakter, daar kun je heerlijk eten en zonnen aan een infinity pool. Andere onvergetelijke ervaringen waren het zwemmen met dolfijnen en het beklimmen van de christoffelberg.

Van de happy hours een feestjes heb ik ook optimaal genoten. Vrijdag na een lange werkweek lekker Amstel brightjes drinken bij chill was zeker geen straf. Mijn favoriete feestje was de vrijdag/zondag bij wet en wild, maar de woensdag bij Madero en Cabana is ook zeker een aanrader!

Nu ik weer naar Nederland moet besef ik pas wat een mooie tijd ik hier op het eiland heb gehad en hoe snel de tijd is gevlogen. Je bouwt in korte tijd zoveel hechte vriendschappen op. Ik ga dat onwijs missen en kom zeker nog eens terug!

laura-stage-curacao
laura-stage-curacao-1

Lees ook Britta haar stage ervaring op Curacao.