Stage lopen op Curacao met de huidige corona maatregelen

op

Net voor dat ik op het eiland kwam waren de maatregelen nog helemaal niet zo streng, de discotheken waren gesloten, maar bijvoorbeeld bij de Zanzibar was er nog live muziek.

Happy Hours
Echter bederft dat de pret niet, want er zijn nog genoeg leuke dingen om te doen. Bijvoorbeeld de happy hour op vrijdag op Mambo beach zijn voor alle studenten een hoogtepunt van de week. Hier zit of sta je dan aan tafeltjes en kun je met zijn alle lekker genieten van een biertje of een cocktail. Elke week kom ik hier wel nieuwe studenten van anderen studentenhuizen tegen en raak je snel met iemand aan de praat. Eerder gingen we met het ons huis naar Chill, nu gaan we vaak naar Bonita. Het grootste verschil met de Happy hours nu in vergelijking met het begin is dat de muziek niet hard mag en dat er meer controle is op de corona maatregelen. Daarnaast moet je tegenwoordig ook vaak reserveren en zijn er nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, hierdoor is het wel rustiger dan op mijn eerste vlog te zien is. Maar nog steeds is het erg gezellig en vermaken we ons prima! :)

Activiteiten
Naast de happy hours zijn er natuurlijk ook veel activiteiten op het eiland. Elk weekend gaan we wel iets leuks doen met ons studentenhuis. Denk aan Boottripjes, zwemmen met dolfijnen, snorkelen, Klein Curacao bezoeken en nog veel meer. Deze activiteiten probeer ik samen met Manoek vanuit Bo Curacao te regelen voor de studenten, zodat ze als nog veel van het eiland kunnen zien. Voor de komende weken zijn we bijvoorbeeld nog bezig met een cocktail workshop, schieten op een schietbaan, een sunset sail en quad rijden. Morgen gaan we met een groot deel van het studentenhuis naar Blue Bay voor onze eerste introles duiken. De mensen die niet mee gaan duiken gaan wel mee naar het strand om daar lekker een dagje in de zon te liggen. Juist omdat er nu minder toerisme is zijn bedrijven eerder geneigd om ons een groepskorting te geven!

Sporten
Veel studenten in ons huis gaan ook regelmatig sporten. In de sportscholen mogen niet meer dan 25 man aanwezig zijn, na mijn mening is dat helemaal niet storend aangezien het daardoor vaak lekker rustig is. Ook gaan we met de mannen in het huis vaak bij ZanziBar beachtennissen of gaan we voetballen tegen lokale voetbal teams, dit kan ook allemaal gewoon doorgaan.

activiteiten

Eigenlijk is er nog genoeg te doen en kan je een leuke stage tijd hebben met de huidige maatregelen. Het is natuurlijk niet zoals het was maar eigenlijk weten we ook allemaal niet beter. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en merk er eigenlijk niet heel erg veel van. Het eiland heeft ook net goed nieuws gekregen rondom het toerisme, er mogen namelijk in plaats van 10.000 toeristen weer 20.000 toeristen komen op het eiland. Hopelijk gaat dit in een positieve lijn zo door, zodat ik over een tijdje ook kan gaan bloggen en vloggen over de super leuke feestjes bij Cabana en Zanzibar.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze blog en nu ook wat meer duidelijkheid hebben over hoe het er hier aan toe gaat op het eiland met de corona maatregelen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste ontwikkelingen? Klink dan Hier